Mladinci na balvanskem EP do petih finalnih nastopov

Objavljeno: 8. Avgust 2016 - 12:05
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Anže Štremfelj

V Langenfeldu je 5. in 6. avgusta potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v balvanskem plezanju.

Na prvenstvu je tekmovalo 248 mladih športnikov iz 26 držav. Osemnajstčlanska slovenska odprava je na Tirolsko odpotovala z visokimi cilji, da nadaljuje tradicijo osvajanja medalj na velikih tekmovanjih. V finalu je plezalo pet naših predstavnikov, žal pa se nobenemu od njih ni uspelo uvrstiti na oder za zmagovalce. Najboljšo uvrstitev je s 4. mestom zasedla Sara Lukič v kategoriji mladink. V kategoriji kadetinj je Vita Lukan zasedla 5. mesto, mladinec Anže Peharc ter kadet Matic Kotar sta zasedla 6. mesto, Lučka Rakovec pa je v kategoriji starejših deklic finale končala na 7. mestu.

"Evropsko mladinsko prvenstvo v Langenfeldu se ni izšlo po naših pričakovanjih. Prepričan sem, da smo kljub odsotnosti naše najboljše tekmovalke Janje Garnbret odšli na prvenstvo kot močna ekipa. Glede na pripravljenost tekmovalcev, ki se je nenazadnje pokazala na tekmi v Argentieru pred tednom dni, sem pričakoval boljše uvrstitve naših reprezentantov. Kljub temu sem zelo zadovoljen z drugim mestom, ki ga je Tjaša Slemenšek dosegla v skupnem seštevku evropskega mladinskega pokala v balvanih, za katerega je štelo tudi prvenstvo v Langenfeldu. Sezone pa še zdaleč ni konec, tako da verjamem, da bomo svojo kakovost dokazali na preostalih dveh prvenstvih," je povedal selektor slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju Anže Štremfelj.

Slovenske uvrstitve - MEP Langenfeld 2016

Starejše deklice: 7. Lučka Rakovec, 10. Ema Stopar, 14. Janja Oblak in 15. Petra Glušič
Starejši dečki:  14. Žiga Zajc in 19. Andrej Polak
Kadetinje: 5. Vita Lukan, 10. Tjaša Slemenšek in 18. Urška Repušič
Kadeti: 6. Matic Kotar, 16. Maks Bogolin in 21. Kilian Čop
Mladinke: 4. Sara Lukič in 11. Julija Kruder
Mladinci: 6. Anže Peharc, 13. Zan Sudar, 24. Nejc Dvoršek in 34. Miha Hajna

Vsi rezultati so objavlejni na spletni strani IFSC>>>

Vir: Planinska zveza Slovenije

Naslovna fotografija: Anže Štremfelj

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.