Mina Markovič in Domen Škofic zlata na vojaškem SP

Objavljeno: 30. November 2018 - 10:04
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: CFR/Nikita Tsaryov

Uspeh slovenske ekipe je s srebrno medaljo dopolnila Katja Kadić.

Moskva od 28. novembra do 3. decembra gosti vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju, kjer slovenske barve odlično zastopajo Mina Markovič, Katja Kadić in Domen Škofic, ki so z dvema zlatima in srebrno kolajno navdušili že na uvodni tekmi v težavnosti.

Vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju je do zdaj potekalo le v težavnosti, letos pa prvič v vseh treh tekmovalnih disciplinah. V Moskvi nastopa 33 športnih plezalcev iz Rusije, Švice, Avstrije, Španije in Slovenije, med njimi sedem zmagovalcev svetovnega prvenstva oz. svetovnega pokala v športnem plezanju ali evropskih dogodkov na najvišji ravni. Slovenijo zastopa trojica članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, zaposlenih v Slovenski vojski.

Za uvod v vojaško svetovno prvenstvo so se športne plezalke in plezalci 28. novembra pomerili v težavnosti, kjer je slovenska trojica pometla s konkurenco. Mina Markovič (ŠPK Plus) in Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki sta že na preteklih vojaških prvenstvih osvajala odličja, sta v Moskvi vodila že po kvalifikacijah, prav tako pa najboljšo predstavo pokazala v finalu in suvereno zmagala. Zaostanek iz kvalifikacij je v finalu nadoknadila Katja Kadić (PK Škofja Loka) in stopila na drugo stopničko. 

REZULTATI - TEŽAVNOST

V petek in soboto se bodo tekmovalci pomerili v balvanih, v nedeljo pa še v hitrosti.

Vir: Palninska zveza Slovenije, avtorica: Manca Čujež

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.