Markovičeva in Škofic iz Sočija s štirimi medaljami

Objavljeno: 28. Februar 2017 - 12:18
Komentarji: 0 komentarjev

V Sočiju so se končale 3. zimske vojaške igre, na katerih so nastopili tudi Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic.

Ob sicer malo manj številčni udeležbi je na igrah tekmovalo kar nekaj najboljših športnih plezalcev in plezalk na svetu. Slovenski plezalci so se odrezali odlično in iz tekmovanja prinesli eno srebrno in tri bronaste medalje. Domen Škofic je v težavnosti, kjer so zaključni boji potekali po sistemu "duela", dosegel drugo mesto za Jakobom Schubertom, ki je v finalni smeri dosegel vrh 12 sekund pred našim plezalcem. Škofic je dosegel še tretje mesto v balvanskem plezanju. Od njega sta bila boljša Rus Vadim Timonov in Francoz Manuel Cornu.

V ženski konkurenci je Mina Markovič dosegla bron v težavnosti in balvanskem plezanju. V težavnosti sta bila pred njo Avstrijki Jessica Pilz in Katharina Posch. Prva je bila najboljša tudi v balvanih, druga pa je bila domačinka Olga Iakovleva. Maja Vidmar je v obeh disciplinah dosegla sedmi rezultat.

REZULTATI

Težavnost - moški>>>
Težavnost - ženske>>>
Balvani - moški>>>
Balvani - ženske>>>

Na igrah so se plezalci in plezalke pomerili tudi v hitrostnem plezanju, kjer Slovenija ni imela predstavnikov.

Vir naslovne fotografije: Mina Markovič (FB stran)

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.