Luka Kovačič do uspeha kariere na svetovnem prvenstvu 2019 v turnem smučanju

Objavljeno: 14. Marec 2019 - 10:37
Komentarji: 0 komentarjev
Luka Kovačič do uspeha kariere na svetovnem prvenstvu 2019 v turnem smučanju (foto osebni arhiv)

Luka Kovačič se je imenitno odrezal na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju v Villarsu v Švici, kjer je prvič nastopil v članski konkurenci ter v vzponu dosegel odlično 14. mesto, na posamični tekmi pa se uvrstil na 21. mesto. Na svojem prvem tekmovanju v mednarodni konkurenci sta se izkazala tudi kadeta Anja Merlak Markič in Maj Pritržnik.

Švicarski Villars med 9. in 16. marcem gosti svetovno prvenstvo v turnem smučanju Villars 2019, na katerem je slovensko reprezentanco v tekmovalnem turnem smučanju med tekmovalci iz 31 držav zastopala mlada trojica.

Luka Kovačič (Društvo za razvoj turnega smučanja) je premiero na svetovnem prvenstvu doživel pred dvema letoma, ko je med mlajšimi člani dosegel 10. mesto posamično in 12. mesto v vzponu, letos pa je na svetovnem prvenstvu prvič nastopil v najzahtevnejši članski konkurenci. Za "ogrevanje" je v torek, 12. marca, v disciplini posamično v konkurenci 75 tekmovalcev osvojil 21. mesto, zmagal je Italijan Robert Antonioli, dan pozneje, 13. aprila, pa je s 14. mestom v vzponu dosegel rezultat kariere. S časom 27:16 je za zmagovalcem, Švicarjem Wernerjem Martijem, zaostal za 2 minuti in 3 sekunde.

Svoj debi na mednarodnih tekmovanjih sta doživela kadeta, 17-letna Anja Merlak Markič (PD Kranj) in 14-letni Maj Pritržnik (TSK LiMa), ki sta nastopila v vseh treh disciplinah: v šprintu, vzponu in posamično. Na tekmi v šprintu je Anja osvojila 22., Maj pa 41. mesto, na posamični preizkušnji je bila 17-letna tekmovalka iz Visokega pri Kranju 22., 14-letni tekmovalec z Dobrne pa 38., medtem ko sta na temi v vzponu dosegla Merlak Markičeva 21. in Pritržnik 36. mesto.

Celotni rezultati so objavljeni na spletni strani Mednarodne zveze za turno smučanje (ISMF).

Foto: Osebni arhiv

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.