Kdaj bodo spet na delu najboljši plezalci?

Objavljeno: 29. April 2020 - 19:09
Komentarji: 0 komentarjev

Evropsko prvenstvo v športnem plezanju v Moskvi prestavljeno na obdobje od 1. do 8. oktobra 2020.

Mednarodna zveza za športno plezanje je še pred prvim majem, kar je bil sprva predviden datum za odločitve o usodi tekmovanj v juliju, sprejela odločitve za tekmovanja svetovnega pokala v juliju ter določila nov datum za izvedbo Evropskega prvenstva v Moskvi, ki je bilo predvideno za obdobje od 20. do 27. marca 2020. Tekmovanje, na katerem bomo dobili še zadnjo plezalko in plezalca s stare celine, ki se bosta udeležila tekmovanja na olimpijskih igrah, bo potekalo od 1. do 8. oktobra. Trenutno je to tudi edino tekmovanje pod okriljem IFSC s potrjenim novim terminom.

Svetovni pokal bi se moral uradno začeti že 3. aprila z balvansko tekmo v švicarskem Meringenu. Sprva so za nedoločen čas prestavili vsa tekmovanja do konca julija, zdaj pa so uradno prestavili tudi prve tri tekme v težavnosti, ki so bile predvidene za izvedbo v juliju (Villars, Chamonix, Briancon). Naslednje odločitve o nadaljevanju sezone bodo sprejete predvidoma do 1. junija 2020. V primeru izpeljave tekmovanj je pričakovati, da bo Mednarodna zveza za športno plezanje uravnotežila število tekem v vseh disciplinah. V pričakovanju nadaljnjih odločitev si želimo, da ostane v koledarju tudi domača tekma, ki je predvidena za konec tedna 25. in 26. septembra v ljubljanskih Stožicah.

Naslovna fotografija: IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.