Julija Kruder in Tjaša Slemenšek v polfinalu

Objavljeno: 13. Avgust 2016 - 08:44
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenia Climbing

V Münchnu poteka zadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

V olimpijskem parku so včeraj potekale maratonske kvalifikacije, saj je v njih plezalo kar 140 tekmovalcev in 84 tekmovalk iz več kot 40 držav. Slovenijo je zastopalo 6 predstavnikov. V polfinale sta se uvrstili naši najmlajši tekmovalki, osemnajstletna Julija Kruder in sedemnajstletna Tjaša Slemenšek, ki sta dosegli osmi oziroma deveti rezultat kvalifikacij. Drugi naši so že zaključili s tekmovanjem. Najbližje nadaljevanju je bil Gregor Vezonik, ki je uvrstitev v polfinale zgrešil le za tri poskuse, kar je zadostovalo za končno 25. mesto. Jernej Kruder je z 28. mestom prvič letos ostal brez polfinala. Anže Peharc je nastopil prvič na tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju in dosegel 33. mesto. Pri ženskah je plezala še Katja Kadič, ki je tekmovanje končala na 35. mestu.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI>>>

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program tekmovanja - München 2016

Sobota, 13. avgust

11:30 do 14:30 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:30 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: Slovenia Climbing

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.