Jernej Kruder v Vailu s 4. mestom ubranil vodstvo v skupnem seštevku

Objavljeno: 11. Junij 2018 - 09:30
Komentarji: 0 komentarjev

Slovenski športni plezalec Jernej Kruder je 9. junija osvojil četrto mesto na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v ameriškem Vailu. Kruder je bil edini slovenski predstavnik v finalu. Celjan je, kljub precejšnjemu trudu, v vsakem od finalnih balvanov je dosegel središčno točko oziroma bonus, ostal brez osvojenega vrha smeri v zahtevnem finalu.

Trenutno najboljši slovenski športni plezalec Jernej Kruder je s četrtim mestom ubranil mesto vodilnega v seštevku sezone. Je pa japonski izzivalec Tomoa Narasaki, ki je bil tretji, skoraj dohitel vodilnega Slovenca, za katerim po novem zaostaja le pičle štiri točke. Zmagal je Japonec Rei Sugimoto, drugi je bil Američan Sean Bailey.

Uvrstitve slovenskih tekmovalcev:

Moški:

  • 14. Gregor Vezonik
  • 45. Anže Peharc 

Ženske:

  • 15. Urška Repušič
  • 23. Katja Kadić

Po Vailu bodo športni plezalci imeli skoraj mesec dni premora, do 6. julija, ko se bo v švicarskem Villarsu začela sezona svetovnega pokala v težavnosti.

Vir: STA
Foto: Greg Mionske

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.