Jernej Kruder v boju za skupno zmago svetovnega pokala!

Objavljeno: 17. Avgust 2018 - 10:01
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

V Münchnu bo v petek in soboto, 17. in 18. avgusta, potekala zadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Tradicionalno se najboljši balvanski plezalci v mesecu avgustu zberejo v bavarski prestolnici, kjer se deli zadnji komplet točk za svetovni pokal v tej disciplini. Na tekmi, ki poteka v olimpijskem parku, se bo pomerilo 237 plezalcev in plezalk iz 37 držav. Slovensko reprezentanco bodo zastopali Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Anže Peharc v moški konkurenci ter Janja Garnbret, Katja Kadič, Urška Repušič, Tjaša Slemenšek in Julija Kruder v ženski konkurenci.

Za slovenske ljubitelje športnega plezanja bo najbolj zanimiv boj med našim Jernejem Kruderjem in Japoncem Tomoo Narasakijem, ki ju ločijo le štiri točke in se borita za skupno zmago v svetovnem pokalu. Veliko pričakujemo tudi od naše najboljše plezalke zadnjih let Janje Garnbret, ki pa zaradi treh izpuščenih tekem, nima več možnosti za skupno zmago, vseeno pa se lahko uvrsti med najboljšo peterico. Za visoka mesta v skupnem seštevku se borita tudi Katja Kadič, ki je trenutno na petem mestu ter Gregor Vezonik, ki bi se lahko z vrhunskim rezultatom in ugodnem razpletu uvrstil med peterico najboljših balvanskih plezalcev sezone.

Rezultate lahko v živo spremljate na spletni strani IFSC, kjer si boste lahko v živo ogledali tudi polfinale in finale tekmovanja.

Svetovni pokal balvani - trenutni vrstni red - MOŠKI>>>

Svetovni pokal balvani - trenutni vrstni red ŽENSKE>>>

Program - svetovni pokal balvani - München 2018

Petek, 17. avgust

8:00 - kvalifikacije MOŠKI
17:00 - kvalifikacije ŽENSKE

Sobota, 28. julij

12:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:20 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.