Jernej Kruder tretji na tekmovanju La Sportiva Legends Only

Objavljeno: 28. November 2018 - 13:07
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Lars Lindwall; vir: Klättercentret Akalla

Na Švedskem se je pretekli konec tedna na tradicionalnem tekmovanju v balvanskem plezanju zbrala druščina najboljših plezalcev na svetu.

Klättercentret Akalla je gostil osmo tekmovanje povabljenih plezalcev pod imenom La Sportiva Legends Only. Tokrat se je za prestižno zmago borilo šest svetovnih zvezd športnega plezanja, med katerimi je bil tudi slovenski plezalec Jernej Kruder. Poleg njega so bili povabljeni še Chris Sharma, Rei Sugimoto, Alex Megos, Alexey Rubtsov in Jongwon Chon. Tekmovanje je potekalo drugače kot na tekmah svetovnega pokala. Postavljavci so pripravili probleme, ki naj bi bili nekoliko težji kot na klasičnih tekmovanjih oziroma naj bi bili težje preplezljivi na fleš. Tekmovalci so vse probleme preizkušali v četrtek, na finalni večer pa so imeli za vsakega po tri poizkuse. Najboljši večer je imel Alex Megos, ki je preplezal 5 balvanov v petih poizkusih ter 7 bonusov v šestih poizkusih, na drugo mesto se je s štirimi vrhovi uvrstil Jongwon Chon, tretji pa je bil s tremi doseženimi vrhovi v petih poizkusih in šest doseženimi bonusi v devetih poizkusih Jernej Kruder. Po tri vrhove sta dosegla še Rei Sugimoto in Alexey Rubtsov, bres doseženega vrha pa je tekmovanj končal Chris Sharma.

Omenimo še, da tekmovanj poteka že od leta 2011. Najprej so štiri leta tekmovali moški, leta 2015 pa so prvič tekmovale ženske, prestižno zmago pa je dosegla Janja Garnbret.

Dosedanji zmagovalci tekmovanja La Sportiva Legends Only

2017 – Shauna Coxsey
2016 – Jongwon Chon
2015 – Janja Garnbret
2014 – Adam Ondra
2013 – James Webb
2012 – Sean McColl
2011 – Adam Ondra

Naslovna fotografija: Lars Lindwall; vir: Klettercentret Akalla

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.