Jernej Kruder s petimi vrhovi v polfinalu

Objavljeno: 30. April 2016 - 06:56
Komentarji: 0 komentarjev

Tretja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Kitajski Chongqing gosti tretjo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Končane so kvalifikacije, v katerih sta plezala tudi dva slovenska predstavnika. Jernej Kruder je bil med najboljšimi. Dosegel je vseh pet kvalifikacijskih vrhov in se s tretjim rezultatom uvrstil v polfinale. Gregor Vezonik je svoje nastope zaključil v kvalifikacijah in zasedel končno 37. mesto.

V moški konkurenci je poleg slovenskega tekmovalca vseh pet vrhov doseglo še osem tekmovalcev. Boj za uvrstitev v finale, kamor se uvrsti le šest najboljših bo zelo oster, saj je med polfinalisti najmanj petnajst tekmovalcev, ki so zelo izenačeni. Tudi v ženskih kvalifikacijah, kjer Slovenija nima svoje predstavnice ni bilo presenečenj.

Rezultati kvalifikacije MOŠKI>>>

Rezultati kvalifikacije ŽENSKE>>>

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program tekmovanja - Chongqing 2016

Nedelja, 1. maj (6 ur pred slovenskim časom)

9:30 do 11:30 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
17:00 do 18:30 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.