Jernej Kruder osmi na Japonskem

Objavljeno: 10. Maj 2016 - 07:15
Komentarji: 0 komentarjev

Zmagovalca Rustam Gelmanov in Shauna Coxey.

V soboto in nedeljo, 23. in 24. aprila je v Kazu potekal druga letošnja tekma za svetovni pokal. Tokrat sta slovenske barve zastopala le Jernej Kruder in Gregor Vezonik, v ženski konkurenci pa na žalost nismo imeli nobene predstavnice. Jernej je tudi tokrat pokazal, da je blizu najboljšim, saj je le za dve mesti zgrešil finalni nastop. Nekonkurenčen za vidnejšo uvrstitev je bil s petinpetdesetim mestom Gregor Vezonik.

V ženski konkurenci seje druge zaporedne zmage veselila Shauna Coxey, ki je bila tako kot na prvi tekmi v Švici boljša od Melisse Le Neve, tretja pa je bila Miho Nonaka. V moški konkurenci je šla zmaga ponovno v Rusijo, le da je tokrat na najvišji stopnički stal Rustam Gelmanov, ki je bil boljši od Michaela Piccolruaza, tretji pa je bil Kokoro Fujii.

Vrstni red - svetovni pokal Kazo 2016

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Rustam Gelmanov (RUS) 3v13, 4b4 1. Shauna Coxey (VBR) 4v5, 4b5
2. Michael Piccolruaz (ITA) 2v2, 4b8 2. Melissa Le Neve (FRA) 3v5, 4b4
3. Kokoro Fujii (JAP) 2v4, 4b8 3. Miho Nonaka (JAP) 3v6, 3b5
4. Jeremy Bonder (FRA) 2v8, 4b12 4. Petra Klingler (ŠVI) 2v2, 4b5
5. Dmitrii Sharafutdinov (RUS) 1v2, 3b8 5. Fanny Gibert (FRA) 2v2, 4b7
6. Rolands Rugens (LAT) 0v, 1b8 6. Chloé Caulier (BEL) 2v10, 4b9
         
8. Jernej Kruder (SLO)        
55. Gregor Vezonik (SLO)        

Rezultati MOŠKI - Kazo 2016>>>

Rezultati ŽENSKE - Kazo 2016>>>

Naslednja postaja svetovnega pokala v balvanskem plezanju bo Chongqing na Kitajskem. Tekmovalci se bodo za tretji komplet točk pomerili že v soboto in nedeljo, 30. aprila in 1. maja. Tudi tokrat bosta za Slovenijo plezala Jernej Kruder in Gregor Vezonik. Na sporedu bo tudi prva tekma za svetovni pokal v hitrostnem plezanju, kjer nimamo svojih predstavnikov.

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.