Jernej Kruder in Katja Kadić v finalu

Objavljeno: 6. Maj 2018 - 09:24
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC; Forrest Liu

V finale tretje tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju sta se uvrstila dva naša predstavnika.

Chongqing gosti prvo balvansko tekmo azijske turneje svetovnega pokala. Zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času se je končal polfinale, kjer so plezali vsi štirje slovenski tekmovalci. V finale sta se petim rezultatom drugega kroga tekmovanja uvrstila Jernej Kruder in Katja Kadić. Pri moških je bilo treba za finale splezati vsaj dva vrhova, dva tekmovalca pa sta bila uspešna v treh. Pri ženskah so bile razlike večje, saj sta dve tekmovalki splezali vse štiri polfinalne balvanske probleme, ena je splezala dva, tri pa so se v finale uvrstile le z enim doseženim vrhom. Tako je za uvrstitev med najboljših šest v obeh kategorijah na repu odločalo število poskusov.

V moški konkurenci bo prvič letos plezalo šest predstavnikov iz različnih držav, med katerimi so sami izkušeni tekmovalci tekem na najvišji ravni. Lahko rečemo, da bo finale prava poslastica, saj je vseh šest finalistov že okusilo slast zmage na tekmah za svetovni pokal. Poleg našega tekmovalca so v finalu še Jan Hojer (NEM), Aleksei Rubtsov (RUS), Sean McColl (KAN), Jakob Schubert (AVT) in Kokoro Fujii (JAP). V ženski konkurenci, kjer sta v polfinalu spet dominirali Miho Nonaka in Akiyo Noguchi (obe JAP), bodo njuno zmagoslavje poskusile preprečiti še Jessica Pilz (AVT), Ekaterina Kipriianova (RUS), in Staša Gejo (SRB).

V polfinalu sta plezala tudi Gregor Vezonik in Anže Peharc. Oba sta ostala brez preplezanega balvana, vendar z uvrstitvijo v polfinale uresničila osnovni cilj in vknjižila nove točke svetovnega pokala. Gregor je dosegel končno 13. mesto, Anže pa 16. mesto.

Rezultati - POLFINALE MOŠKI

Rezultati - POLFINALE ŽENSKE

Finale bo na sporedu ob 10.45 po slovenskem času in ga boste lahko sprmljali V ŽIVO na spletni strani Mednarodne zveza za športno plezanje - IFSC.

Naslovna fotografija: IFSC; Forrest Liu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.