Janja Garnbret znova nepremagljiva!

Objavljeno: 28. April 2019 - 14:53
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Janja Garnbret do tretje zaporedne zmage v balvanih, Anže Peharc na tretjem mestu do uspeha kariere.

V Chongqingu so slovenski plezalci znova dokazali, da v letošnji sezoni z njimi ni šale. Janja Garnbret je še enkrat več premagala vse konkurentke in že tretjič zapored stala na najvišji stopnički, Anže Peharc pa si je v moški konkurenci s tretjim mestom priplezal prve stopničke svetovnega pokala v karieri. V finalu je plezala še Katja Kadič, ki je tekmovanje končala na šestem mestu.

Pri ženskah sta se za našo tekmovalko uvrstili Japonka Akiyo Noguchi in Avstrijka Jessica Pilz. Pri moških je zmagal Francoz Manuel Cornu pred Japoncem Tomoo Narasakijem in našim Peharcem.

Še trije naši plezalci so plezali v današnjem polfinalu. Gregor Vezonik je zasedel končno 8. mesto, Lučka Rakovec in Vita Lukan pa 12. oz. 15. mesto. Mia Krampl in Jernej Kruder sta s tekmovanjem zaključila že v kvalifikacijah na 23. oziroma 34. mestu.

Rezultati ŽENSKE>>>

Rezultati MOŠKI>>>

Naslednja balvanska tekma za svetovni pokal v balvanih in hitrosti bo že naslednji vikend v kitajskem Wujiangu.

Fotografije: IFSC TV

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.