Janja Garnbret znova na vrhu!

Objavljeno: 7. Maj 2017 - 11:48
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Slovenska športna plezalka je drugič v sezoni zmagala na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

V Tokiu so se tekmovalci in tekmovalke v balvanskem plezanju merili na četrti tekmi svetovnega pokala. V ženski konkurenci je znova blestela trenutno najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret, ki je štiri balvanske probleme v finalu porabila le pet poskusov. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili domačinki Akiyo Noguchi, ki je tako kot Garnbretova preplezala vse štiri balvanske probleme, ter Miho Nonaka. V moški konkurenci se je prve letošnje zmage veselil ruski plezalec Aleksei Rubtsov. Na drugo in tretje mesto pa sta se tudi pri moških uvrstila dva japonska predstavnika Tomoa Narasaki in Keita Watabe.

Slovensko reprezentanco so zastopali še trije tekmovalci. Katja Kadič je zasedla končno 21. mesto in vnovično uvrstitev v polfinale zgrešila le za eno mesto. Podobno se je zgodilo Jerneju Krudru, ki je kvalifikacije končal na 23. mesto. Domen Škofic je azijsko turnejo zaključil še z enim zelo skromnim rezultatom, saj je tekmovanje končal na 41. mestu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala se je Janja Garnbret približala Shauni Coxey le na osem točk zaostanka, na tretjem mestu pa že za več kot sto točk zaostaja Miho Nonaka. Do konca sezone so še tri tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju, kjer se bosta za skupno zmago najverjetneje borili Garnbretova in lanska zmagovalka v skupnem seštevku Coxeyeva. Zelo izenačeno je v moški konkurenci, saj ima teoretične možnosti za skupno zmago še kar nekaj tekmovalcev v najboljšem položaju pa so Keita Watabe, Aleksei Rubtsov in Tomoa Narasaki, ki jih loči le šestintrideset točk.

Rezultati - svetovni pokal balvani Tokio 2017

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Alexei Rubtsov (RUS) 3v8, 4b13 1. Janja Garnbret (SLO) 4v5, 4b4
2. Tomoa Narasaki (JAP) 3v9, 4b10 2. Akiyo Noguchi (JAP) 3v9, 4b9
3. Keita Watabe (JAP) 2v5, 3b6 3. Miho Nonaka (JAP) 3v4, 4b5
4. Mickael Mawem (FRA) 1v1, 4b8 4. Shauna Coxey (VBR) 2v2, 3b3
5. Jakob Schubert (AVT) 1v2, 3b5 5. Fanny Gibert (FRA) 2v6, 4b12
6. Taisei Ishimatsu (JAP) 1v3, 4b9 6. Petra Klingler (ŠVI) 1v1, 3b5
       
23. Jernej Kruder (SLO)   21. Katja Kadič (SLO)  
41. Domen Škofic (SLO)        

Vsi rezultati Tokio 2017 - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati Tokio 2017 - MOŠKI>>>

Svetovni pokal - trenutni vrstni red ŽENSKE>>>

Svetovni pokal - trenutni vrstni red MOŠKI>>>

Naslednja tekma svetovnega pokala bo 9. in 10. junija 2017 v ameriškem Vailu.

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.