Janja Garnbret zmagovalka mastra v Arcu

Objavljeno: 1. September 2016 - 12:08
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Giulio Malfer, planetmountain.com

Adam Ondra zmagovalec pri moških.

Trideseta izvedba master tekmovanja je potekala po novem konceptu. V kvalifikacijski smeri se je pomerilo 10 tekmovalk in 9 tekmovalcev. V četrtfinale je napredovalo 8 najboljših.

V nadaljevanju so plezali na izpadnje v dveh identičnih plezalnih smereh. Zmagal je tisti tekmovalec, ki je prvi dosegel vrh. Že v četrtfinalu smo videli slovenski dvoboj, kjer je Janja Garnbret premagala Mino Markovič. Garnbretova je nato v polfinalu premagala Anak Verhoeven, v finalu pa si je v svojem prvem nastopu na mastru v Arcu prestižno zmago zagotovila proti Katharini Posch. Pri moških je bil v boju za zmago Adam Ondra boljši od Jakoba Schuberta.

Janja Garnbret je po Martini Čufar in Mini Markovič tretja slovenska plezalka, ki ji je uspelo zmagati na mastru v Arcu.

ŽENSKE
1 Janja Garnbret (SLO)
2 Katharina Posch (AUT)
3 Anak Verhoeven (BEL)
4 Mathilde Becerra ( FRA)
5 Yuka Kobayashi (JPN)
5 Christine Schranz (AUT)
6 Mina Markovič (SLO)
8 Magdalena Rock (AUT)
9 Helene Janicot (FRA)
10 Andrea Ebner (ITA)

MOŠKI
1 Adam Ondra (CZE)
2 Jakob Schubert (AUT)
3 Max Rudigier (AUT)
4 Domen Skofic (SLO)
5 Urban Primozic (SLO)
6 Stefano Ghisolfi (ITA)
7 Francesco Vettorata (ITA)
8 Sebastian Halenke (GER)
9 Dmitri Fakiryanov (RUS)

Vir: planetmountain.com

Fotografija: Giulio Malfer, planetmountain.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.