Janja Garnbret zmagovalka Adidas Rockstars 2016

Objavljeno: 25. September 2016 - 08:17
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: E. Holzknecht

V Stuttgartu se je s finalom osmih najboljših plezalk in šest plezalcev končalo tekmovanje Adidas Rockstars 2016.

V ženski konkurenci je svojo zbirko velikih zmag dopolnila Janja Garnbret, ki je v superfinalu z doseženim vrhom premagala Avstrijko Jessico Pilz. Na tretje mesto se je uvrstila Japonka Miho Nonaka. V moški konkurenci je zmagal Japonec Tomoa Narasaki pred domačinom Janom Hojerjem in Korejcem Jongwon Chonom.

V finalu sta od Slovencev tekmovala še Jernej Kruder, ki je dosegel 6. mesto in Mina Markovič, ki je tekmovanje končala na 8. mestu.

Slovenijo je na tekmovanju zastopalo deset tekmovalcev. V polfinalu pa so tekmovanje končali Tjaša Kalan (12.), Katja Kadič (13.), Tjaša Slemenšek (15.), Julija Kruder (19.), ter Domen Škofic (18.). Že pred tem sta v kvalifikacijah zunaj tekmovanja ostala Anže Peharc (21.) in Urban Primožič (27.).

Rezultati finale ženske >>>

Rezultati finale moški >>>

Naslovna fotografija: Najboljši tekmovalci Adidas Rocstars 2016; E. Holzknecht; www.adidas-rockstars.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.