Janja Garnbret zmagala na uvodni tekmi v težavnosti

Objavljeno: 7. Julij 2019 - 09:30
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

V Villarsu je na prvi tekmi svetovnega pokala v težavnosti trenutno daleč najboljša športna plezalka na svetu pokazala, da se je po zmagoviti balvanski sezoni hitro pripravila na tekme v težavnosti in dosegla tudi prvo zmago v težavnosti. V Švici je bila slovenska reprezentanca s štirimi finalisti in še štirimi polfinalisti najboljša v točkovanju za pokal narodov.

Začetek sezone svetovnega pokala v težavnosti so težko pričakovali tekmovalci, ki nastopajo le v tej disciplini, saj so se po napornih pripravah, ki potekajo že od začetka letošnjega leta, prvič pomerili v polni mednarodni konkurenci. Še enkrat več je test odlično prestala tudi naša ekipa. Janja Garnbert nadaljuje svoj zmagoviti pohod.V Villarsu je edina od tekmovalk preplezala do vrha obe kvalifikacijski smeri ter polfinalno smer, v finalu pa je edina od tekmovalk naredila za zmago ključni gib in se veselila svoje sedme zaporedne zmage letos. Kako vrhunska tekmovalka je, je Korošica še posebej pokazala v polfinalu, saj se ji je že na začetku smeri odpela vrečka z magnezijem, vendar je smer vseeno suvereno odplezala do vrha. Na stopničkah sta se ji družbo delali največji presenečenji ženskega dela tekmovanja komaj petnajstletni tekmovalki Chaehyun Seo iz Koreje in Ai Mori iz Japonske. Odlično sta sezono začeli tudi naši komaj osemnajstletni tekmovalki Mia Krampl in Lučka Rakovec, ki sta dosegli peto in šesto mesto.

V moški konkurenci so prvi trije tekmovalci vsi dosegli vrh smeri, še dva tekmovalca pa sta padla na zadnjem gibu, kar priča o nekoliko prelahki finalni smeri, ki pa je bila na koncu kljub temu za vse enaka. Zmagal je domačin Sascha Lehmann. To je bila zanjprva zmaga v svetovnem pokalu in tudi prva uvrstitev na zmagovalni oder. Za njim se je uvrstil Kitajec YuFei Pan, zanj so to druge stopničke na tekmah svetovnega pokala, tretji pa je bil Nemec Alexander Megos. Odlično je v novo sezono s četrtim mestom vstopil tudi Domen Škofic. Našemu tekmovalcu se je uvrstitev na zmagovalni oder izmuznila s padcem na zadnjem gibu.

Slovenski ekipni uspeh so z nastopom v polfinalu dopolnili še Luka Potočar (12.), Vita Lukan (13.), Martin Bergant (15.) ter Milan Preskar (23.). V kvalifikacijah so s tekmovanjem zaključili Anže Peharc (41.) in Jernej Kruder (43.) ter Tjaša Kalan (49.) in Uršak Repušič (51.).

Rezultati Villars 2019 - ŽENSKE>>>

Rezultati Villars 2019 - MOŠKI>>>

V Villarsu je potekala tudi tekma za svetovni pokal v hitrosti, v luči kvalifikacijskih točk in priprav za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu so bili na startu tudi naši tekmovalci, ki so v tej disciplini že precej izboljšali svoje rezultate. Najboljša je bila Janja Garnbret na 27. mestu, za nastopom med šestnajst najboljših pa je s časom 9.529 zaostala 1.3 sekunde.

Naslednji tekmi za svetovni pokal v težavnosti in hitrosti bosta že naslednji četrtek in petek na tradicionalnem prizorišču v Chamonixu.

Naslovna fotografija: IFSC TV

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.