Janja Garnbret že uvrščena na olimpijske igre Tokio 2020

Objavljeno: 19. Avgust 2019 - 09:10
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju Janja Garnbret v kvalifikacijah kombinacije osvojila tretje mesto, za tretjo medaljo na tem prvenstvu se bo potegovala v torek, že danes pa si je zagotovila nastop na olimpijskih igrah.

Janja Garnbret je na svetovnem prvenstvu uspešno opravila tudi s kvalifikacijskim nastopom v olimpijski kombinaciji, kjer se je brez težav uvrstila v torkov finale, ne glede na razplet finala pa si je že zagotovila nastop na olimpijskih igrah Tokio 2020. Druge naše tekmovalke Mia Krampl, Vita Lukan in Lučka Rakovec so v kvalifikacijah pokazale premalo, da bi se borile za finale, kamor se je uvrstilo osem najboljših. Ponovno se je izkazalo, da se v kombinaciji tekmovalcem, kjer ima večina konkurenčni le dve disciplini, vsaka napaka še kako pozna.  

Janja Garnbret je v hitrosti odplezala po pričakovanjih, v balvanih je bila od nje boljša le Britanka Shauna Coxey, v težavnosti pa je naredila nepričakovano napako in dosegla osmo mesto, kar je zadostovalo za tretji rezultat kvalifikacij.

"Super se je razpletlo, saj sem že kvalificirana za olimpijske igre, tako da res neverjetno! Danes je bilo malo naporno, hitrost je bila v redu, balvani so bili super, s smerjo v težavnosti nisem najbolj zadovoljna, kako sem jo odplezala, a bom lahko to popravila že čez dva dni - a to ni pomembno, ker sem že kvalificirana za olimpijske igre. Komaj čakam, da bom čez eno leto spet tu, do takrat pa bomo trenirali, da bomo dobro pripravljeni," se je veselila 20-letna Korošica, ki je na tem svetovnem prvenstvu osvojila že dve zlati medalji, v težavnosti in balvanih, za svoje tretje odličje pa se bo potegovala v torek, že danes pa si je zagotovila nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto.

"Mislim, da se zdaj že začenja utrujenost, ko bi že rad šel domov in si malo odpočil, ampak se mi je tako fajn družiti z ostalimi, plezati in uživati na Japonskem, da mislim, da bom zdržala še te dni. Jutri je odmor, tako da bom tudi spočita za finale kombinacije, tako da bo vse super," že naprej pogleduje Garnbretova, danes tretja izmed najboljše osmerice, ki se je uvrstila v torkov finale, na tekmi pa bodo razdelili sedem kvot za olimpijske igre v Tokiu. Ena vozovnica za olimpijske igre je že v žepu Janje Garnbret (Šaleški AO), saj bodo v finalu nastopile kar štiri Japonke, vsako državo pa lahko na olimpijskih igrah zastopata največ dve tekmovalki.

Urnik finale kombinacija ŽENSKE - torek, 20.8.2019 (po slovenskem času)

9:30 do 9:55 - finale hitrost

10:25 do 12:25 - finale balvani

12:55 do 13:35 - finale težavnost

13:50 - podelitev medalj

Vir: Planinska zveza Slovenije

Fotografija: Manca Ogrin

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.