Janja Garnbret že skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti

Objavljeno: 22. Oktober 2018 - 16:05
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC, Eddie Fowke

Janja Garnbret je na predzadnji tekmi za svetovni pokal na Kitajskem dosegla svojo četrto letošnjo zmago v težavnosti.

Wujiang je gostil predzadnjo tekmo svetovnega pokal v težavnosti v sezoni 2018, ki pa se je končala brez finala. V finalu so s plezanjem začele ženske, kjer je smer do vrha preplezala le Avstrijka Jessica Pilz, vendar se je po pritožbi slovenskega selektorja Gorazda Hrena tekmovalna komisija odločila, da finale razveljavi, obveljali pa so rezultati iz polfinala. Razlog za takšno odločitev so bile vremenske razmere, saj je finalno smer zmočil dež, v skladu s pravili pa so po pregledu stene odločili, da so bile razmere za izpeljavo finala neregularne. Tako se je Janja Garnbret veselila že svoje četrte letošnje zmaga ter tretje zaporedne zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

Med najboljšimi osmimi sta skupaj na šestem mestu končali tudi Tjaša Kalan in Mia Krampl. V ženski konkurenci je tekmoval še Mina Markovič, ki je zasedla končno dvaindvajseto mesto. V moški konkurenci je bil edini slovenski predstavnik Domen Škofic, ki pa ga je na prvi tekmi azijske turneje zdelala bolezen, posledično pa je dosegel slabši rezultat, saj je tekmo končal na devetnajstem mestu.

Tekmovalce čaka naslednji vikend še zadnja tekma za svetovni pokal v Xiamenu, slovenske barve pa bo zastopala enaka peterica. Sredi novembra čaka nekaj naših plezalcev še masters tekmovanje v Guangzhouju, kjer se bodo za zaključek tekmovalne sezone borili tudi za bogate denarne nagrade.

Naslovna fotografija: IFSC, Eddie Fowke

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.