Janja Garnbret že skupna zmagovalka svetovnega pokala v balvanih

Objavljeno: 16. Maj 2019 - 16:32
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Trenutno najboljša športna plezalka na svetu si je že dve tekmi pred koncem zagotovila svojo prvo zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

Naslednji vikend bo v Münchenu potekala predzadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju, pred tem pa je že jasnoo, da je Janja Garnbret v svoj žep pospravila balvansko zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Akiyo Noguchi, ki bi našo tekmovalko še lahko premagala, na predzadnji tekmi ne bo nastopila. Najboljši japonski plezalci so ostali doma, kjer se pripravljajo na državno prvenstvo.

Naj spomnimo, da je Janja Garnbret na prvih štirih tekmah vsakič premagala vso konkurenco. Tako ima pred zadnjima dvema tekmama s 400 točkami neulovljivo prednost, saj tretja Fanny Gibert zaostaja že 212 točk. Njen prvi pokal za skupno zmago v balvanskem plezanju bo prejela na zadnji tekmi, ki bo 8. junija v ameriškem Vailu.

Svetovni pokal balvani ŽENSKE - trenutni vrstni red>>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.