Janja Garnbret z zmago v novo plezalno sezono

Objavljeno: 7. April 2019 - 11:12
Komentarji: 0 komentarjev
Janja Garnbret zmagovito v predolimpijsko sezono (foto Urh Čehovin)

Športna plezalka Janja Garnbret je na uvodni tekmi svetovnega pokala 2019 v balvanskem plezanju 6. aprila v švicarskem Meiringenu ugnala vso konkurenco in zmagovito začela predolimpijsko sezono. Posnetek atraktivnega finala si lahko ogledate danes v nedeljo, 7. aprila, ob 14.40 na 2. programu TV Slovenija. V polfinalu so nastopili še Jernej Kruder, Katja Kadić, Anže Peharc, Lučka Rakovec in Gregor Vezonik.

Potem ko je kot edina tekmovalka dosegla vse vrhove kvalifikacijskih in polfinalnih balvanov, je Janja Garnbret (Šaleški AO) navdušila tudi v finalu. V prvem balvanskem problemu si je sicer poškodovala kožo na prstu, tako da je dosegla le cono, a naslednje tri preplezala vrhunsko, do vrha in v zelo malo poskusih, tako da se je razveselila svoje prve zmage v Meiringenu, ki se ji je izmuznila že v preteklih dveh sezonah. To je že dvajseta zmaga 20-letne Korošice v svetovnem pokalu.

Drugega mesta se je med dekleti veselila Japonka Akiyo Noguchi, tretjega pa Britanka Shauna Coxey. V moški konkurenci je prepričljivo slavil Čeh Adam Ondra, edini Neazijec v moškem finalu. Drugi je bil Japonec Tomoa Narasaki in tretji njegov rojak Rei Sugimoto.

>>> Posnetek finala bo na 2. programu TV Slovenija nedeljo, 7. aprila, ob 14.40. Vabljeni k ogledu!

Janja Garnbret v četrtem finalnem balvanskem problemu (Vir: Canadian Climbing News).

Garnbretova, aktualna svetovna prvakinja v balvanih in kombinaciji, je bila edina Slovenka v finalu, v polfinalu pa je nastopilo še pet predstavnikov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanih Jernej Kruder, ki je lani v Meiringenu doživel krstno zmago, je bil 11., Katja Kadić je končala na 12. mestu, Anže Peharc na 15., Lučka Rakovec na 16. in Gregor Vezonik na 20. mestu.

V kvalifikacijah so nastopili še Mia Krampl (29.), Vita Lukan (33.), Julija Kruder in Urška Repušič (obe 39.), Domen Škofic in Zan Sudar (oba 53.), Matic Kotar (66.) in Luka Potočar (91.).

Iskrene čestitke in uspešno naprej!

Foto: Urh Čehovin

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.