Janja Garnbret vodilna v posebnem seštevku kombinacije

Objavljeno: 19. Julij 2019 - 13:07
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Mednarodna zveza za športno plezanje je po dveh tekmah za svetovni pokal v težavnosti objavila trenutni vrstni red v posebnem seštevku kombinacije, ki prinaša kvote za nastop na kvalifikacijski tekmi za udeležbo športnih plezalcev na olimpijskih igrah Tokio 2020.

Za seštevek v kombinaciji štejeta dva najboljša nastopa v svetovnem pokalu v vsaki disciplini. Končni vrstni red bo dal odgovor, katerih dvajset tekmovalcev in tekmovalk bo nastopilo na kvalifikacijski tekmi v kombinaciji, ki bo ob koncu sezone potekal v francoskem Toulousu. Pri ženskah je trenutno na prvem mestu Janja Garnbret, med najboljših dvajset pa sta tudi Lučka Rakovec na osmem ter Mia Krampl na trinajstem mestu. V moški konkurenci je od naših med dvajset najboljših Jernej Kruder na štirinajstem mestu. Zelo blizu dvajseterice sta tudi Anže Peharc in Vita Lukan, ki si lahko v drugem delu sezone z dvema dobrima uvrstitvama v težavnosti še priborita nastop na kvalifikacijski tekmi.

Trenutni vrstni red v posebnem seštevku kombinacije

ŽENSKE (celoten vrstni red)
1. Janja Garnbret (SLO)
2. Akiyo Noguchi (JAP)
3. Miho Nonaka (JAP)
4. Jessica Pilz (AVT)
5. YueTong Zhang (KIT)

MOŠKI (celotnen vrstni red)
1. Tomoa Narasaki (JAP)
2. Jakob Schubert (AVT)
3. Kokoro Fujii (JAP)
4. Manu Cornu (FRA)
5. Jan Hojer (NEM)

Kako bo popolnjen končni seznam udeležencev na OI 2020? Prvih sedem tekmovalcev in tekmovalk si bo nastop na največjem športnem dogodku zagotovilo na svetovnem prvenstvu v kombinaciji, ki bo v avgustu potekalo na Japonskem. Avtomatično ima po eno mesto že zagotovljeno Japonska kot država gostiteljica, enemu tekmovalcu in tekmovalki pa bo posebno povabilo dodelila tripartitna komisija, tako da bo po svetovnem prvenstvu zasedenih že devet mest. Naslednjih šest tekmovalcev in tekmovalk se bo na OI uvrstilo na že prej omenjeni kvalifikacijski tekmi v Franciji, preostala mesta pa bodo zapolnili s kontinentalnimi prvaki. Dodajmo še, da lahko na OI nastopita največ dva tekmovalca oziroma tekmovalki iz vsake države. V primeru, da se iz ene države uvrsti več tekmovalcev si nastop zagotovi naslednji uvrščeni na kombinacijski rang lestvici. Kvote za nastop v Tokiu 2020 se delijo na posameznega tekmovalca in ne na državo, kar pomeni, da naprimer poškodovanega tekmovalca zamenja naslednji najboljši na rang lestvici, ki ima glede na vse že prej omenjene kvote pravico do nastopa.

Vir: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.