Janja Garnbret ubranila naslov tudi v kombinaciji!

Objavljeno: 20. Avgust 2019 - 14:18
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Zdaj že nesporno najboljša plezalka v tekmovalnem športnem plezanju vseh časov do trojnega naslova svetovne prvakinje v Hačiodžiju.

Na svetovnem prvenstvu je zaključen predzadnji tekmovalni dan, s podelitvijo kompleta medalj v olimpijski kombinaciji. Velika zmagovalka težke tekme je Janja Garnbret, ki je s tem postala prva v zgodovini športnega plezanja s trojnim naslovom svetovne prvakinje na enem svetovnem prvenstvu.

Janja je nekoliko slabše začela v hitrosti, čeprav cilji v tej disciplini niso bili najvišji, je upala na uvrstitev v drugi krog. Na koncu je dosegla šesti rezultat, kar je pomenilo, da je morala za medaljo v naslednjih dveh disciplinah poseči po najvišjih mestih. V balvanih ji ponovno ni steklo, vendar so en dosežen vrh in dve coni zadoščali za drugo mesto. V zadnji disciplini so bile odprte še vse možnosti, jasno pa je bilo že, da bi Janja v primeru najboljšega rezultata v težavnosti, ubranila naslov svetovne prvakinje. V velikem slogu je svoje plezanje opravila z odliko ter z vrhom smeri dosegla najboljši rezultat v zadnji disciplini in se veselila že tretjega naslova svetovne prvakinje. Drugo mesto je osvojila Japonka Akiyo Noguchi, tretje pa Britanka Shauna Coxey.

Rezultati – FINALE KOMBINACIJA ŽENSKE

Svetovno prvenstvo se bo zaključilo jutri s finalom v moški kombinaciji, kjer pa Slovenija nima svojega predstavnika.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.