Janja Garnbret tudi letos kandidatka za športnico leta svetovnih iger

Objavljeno: 8. Januar 2020 - 15:50
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije

Janja Garnbret je že drugo leto zapored med kandidati za športnika leta 2019 v športih, ki se predstavljajo na svetovnih igrah.

Prvi del glasovanja poteka od 8. do 20. januarja 2020, za 10 finalistov bo mogoče glasovati do 30. januarja.

Slovenska športnica leta in najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je lani v zgodovino vpisala kot edina, ki je zmagala na vseh tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju v sezoni in edina, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila tri naslove svetovne prvakinje - v balvanskem in težavnostnem plezanju ter kombinaciji, ki ji je široko odprla vrata na olimpijske igre Tokio 2020. Dvajsetletna Korošica je v izjemni sezoni 2019 skupno osvojila dvanajst odličij na največjih tekmovanjih.

Garnbretova je že drugo leto zapored med kandidati za športnika leta 2019 v neolimpijskih športih, ki poteka pod okriljem Mednarodnega združenja svetovnih iger (IWGA). Lani se je uvrstila na osmo mesto, letos pa se med 25 športniki iz 18 držav za čim boljšo uvrstitev poteguje kot edina predstavnica športnega plezanja in Slovenije.

Za prvo damo športnega plezanja lahko glasujete na spletni strani theworldgames.org >>>. Glas lahko s posamezne naprave (računalnik, telefon) oz. IP-naslova oddate enkrat na dan, vedno je treba glasovati za dva športnika hkrati. Prvi del glasovanja poteka od 8. do 20. januarja, finalni del, kamor se bo uvrstilo deset vodilnih športnikov, pa do 30. januarja.

Predstavitev Janje Garnbret si lahko pogledate spodaj.

Vir in naslovna fotografija: Manca Ogrin, Planinska Zveza Slovenije

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.