Janja Garnbret srebrna, Jernej Kruder bronast!

Objavljeno: 30. April 2017 - 19:48
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Dvojne stopničke za Slovenijo na tretji balvanski tekmi za svetovni pokal.

Janja Garnbert in Jernej Kruder sta poskrbela za nov uspeh slovenskega plezanja. Na tretji letošnji tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju v kitajskem Nanjingu sta v finalu plezala vrhunsko. Garnbretova se je zavihtela na drugo, Kruder pa na tretjo stopničko.

V ženski konkurenci je bila tokrat najboljša Shauna Coxey, lanska zmagovalka svetovnega pokala, ki je preplezala vse finalne balvane. Janja je bila uspešna v treh balvanih, tretja Miho Nonaka pa je za bron dosegla dva vrhova. Pri moških sta vrh zasedla dva japonska plezalca. Keita Watabe je za prvo mesto preplezal vse balvane, Tomoa Naraski pa je z enim vrhom manj zasedel drugo mesto.

V Nanjingu sta slovenske barve zastopala še Katja Kadić in Domen Škofic. Kadičevi je uspel najboljši nastop letos, saj je finalni nastop zgrešila le za eno mesto in tekmovanje končala na odličnem sedmem mestu. Znova se nastop ni posrečil Domnu Škoficu, ki je zasedel končno petintrideseto mesto.

Rezultati finale - Nanjing 2017

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Keita Watabe (JAP) 4v9, 4b8 1. Shauna Coxey (VBR) 4v12, 4b12
2. Tomoa Narasaki (JAP) 3v6, 4b7 2. Janja Garnbret (SLO) 3v7, 3b7
3. Jernej Kruder (SLO) 2v5, 3b5 3. Miho Nonaka (JAP) 2v6, 4b15
4. Jongwon Chon (KOR) 1v1, 3b8 4. Jain Kim (KOR) 1v5, 2b11
5. Manuel Cornu (FRA) 0v, 3b3 5. Aya Onoe (JAP) 0v, 3b8
6. Rei Sugimoto (JAP) 0v4, 3b8 6. Mei Kotake (JAP) 0v, 1b3
    7. Katja Kadič (SLO)  
35. Domen Škofic (SLO)        

Rezultati Nanjing 2017 - ŽENSKE>>>

Rezultati Nanjing 2017 - MOŠKI>>>

Karavana svetovnega pokala se seli na Japonsko, kjer bo v soboto in nedeljo, 6. in 7. maja, četrta tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Naslovna fotografija: IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.