Janja Garnbret odlično sezono kronala s prvencem v Kranju

Objavljeno: 12. November 2017 - 21:53
Komentarji: 0 komentarjev
Foto: Alen Turkalj, Friko.si

Najboljša športna plezalka sezone je na zadnji tekmi svetovnega pokala poskrbela za velik uspeh slovenskega plezanja. Sloveniji tudi skupna zmaga v težavnosti v pokalu narodov.

Po zaslugi Janje Garnbret smo v Kranju trikrat slišali Zdravljico. Najprej za zmago na zadnji tekmi svetovnega pokala, ki je njena prva na domačih tleh, potem pa še za skupni zmagi svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. V finalu je bila že šestič v sezoni na tekmah v težavnosti najboljša. Najbolj se ji je približala Korejka Jain Kim, na tretje mesto pa se je uvrstila mlada Britanka Molly Thompson-Smith. V finalu sta plezali še dve Slovenki. Mina Markovič je v svojem trinajstem zaporednem finalu pred domačim občinstvom dosegla peto mesto, mladinka Vita Lukan pa se je v svojem prvem članskem finalu uvrstila na sedmo mesto.

Pri moških je bil najboljši Jakob Schubert, drugi je bil Nemški plezalec Alexander Megos, tretji pa ruski predstavnik Dmitrii Fakirianov. Edini slovenski predstavnik v finalu Domen Škofic je finalni nastop končal na odličnem četrtem mestu, četrti pa je bil tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

Na zadnji tekmi je slovenske barve zastopala 20 članska reprezentanca. Uvrstitve ostalih naših: Urška Repušič (10.), Mia Krampl (19.), Martin Bergant (19.), Jernej Kruder (21.), Katja Kadić (22.), Lučka Rakovec (23.), Tjaša Kalan (29.), Lana Skušek (30.), Milan Preskar (32.), Veronika Meke (33.), Tjaša Slemenšek (41.), Kaja Skvarč Božič (43.) Anže Peharc in Zan Sudar (oba 46.), Luka Potočar (51.) in Klemen Novak (52.).

Moč slovenske reprezentance se kaže tudi v tem, da je prvič v zgodovini tekmovanj za športno plezanje v težavnosti zmagala tudi v posebni ratzvrstitvi pokala narodov.

REZULTATI - KRANJ 2017

SP Kranj 2017 - ŽENSKE>>>
SP Kranj 2017 - MOŠKI>>>

SVETOVNI POKAL 2017

TEŽAVNOST - ŽENSKE>>>
TEŽAVNOST - MOŠKI>>>

KOMBINACIJA - ŽENSKE>>>
KOMBINACIJA - MOŠKI>>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.