Janja Garnbret najboljša v Villarsu

Objavljeno: 8. Julij 2018 - 14:49
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC, Eddie Fowke

V Villarsu je v petek in soboto, 6. in 7. julija 2018, potekala prva letošnja tekma za svetovni pokal v težavnosti.

Janja Garnbret je sezono v težavnosti začela v velikem slogu, saj je bila boljša od vseh tekmic. V obdobju, ko je zaradi mature izpustila štiri balvanske tekme za svetovni pokal, se je odlično pripravila na sezono v težavnostnem plezanju. V finalu in polfinalu je dosegla najvišjo višino in se tako veselila prepričljive zmage. Najbolj sta sepribližali Jessica Pilz na drugem mestu ter Jain Kim na tretjem. Druge tekmovalke so po rezultatih precej zaostale za najboljšimi tremi. V moški konkurenci je bil od naših predstavnikov v finalu Domen Škofic, kjer je po slabšem plezanju dosegel končno sedmo mesto. Zmagal je Jakob Schubert, drugi je bil Romain Desgranges in tretji Tomoa Narasaki.

Na uvodni tekmi je plezalo še deset slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Na devetem mestu sta za las finalni nastop zgrešili Tjaša Kalan in Vita Lukan. V polfinalu je plezala tudi Mina Markovič, ki je tekmovanje končala na devetnajstem mestu, pri moških pa Luka Potočar, ki je bil petnajsti ter Jernej Kruder, ki je bil šestindvajseti. Drugi naši so obstali v kvalifikacijah. Na sedemindvajsetem mestu je za eno mesto uvrstitev v polfinale zgrešil Martin Bergant, daleč od polfinala pa so bili Urška Repušič, Lana Skušek in Milan Preskar.

Rezultati težavnost - Villars 2018

  ŽENSKE     MOŠKI  
1. Janja Garnbret (SLO) 44+ 1. Jakob Schubert (AVT) 38+
2. Jessica Pilz (AVT) 42 2. Romain Desgranges (FRA) 38+
3. Jain Kim (KOR) 41+ 3. Tomoa Narasaki (JAP) 33+
4. Hily Manon (FRA) 36+ 4. Stefano Ghisolfi (ITA) 33+
5. Akiyo Noguchi (JAP) 35+ 5. Max Rudigier (AVT) 32+
6. Miho Nonaka (JAP) 32+ 6. Hyunbin Min (KOR) 22+
6. Mei Kotake (JAP) 31+ 7. Domen Škofic (SLO) 22+
8. Ashima Shiraishi (ZDA) 31+ 8. Yuki Hada (JAP) 22+
       
9. Tjaša Kalan (SLO)   15. Luka Potočar (SLO)  
9. Vita Lukan (SLO)   26. Jernej Kruder (SLO)  
14. Mia Krampl (SLO)   27. Martin Bergant (SLO)  
19. Mina Markovič (SLO)   51. Milan Preskar (SLO)  
40. Urška Repušič (SLO)        
41. Lana Skušek (SLO)        

Vsi rezultati - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati - MOŠKI>>>

Naslednja tekma za svetovni pokala čaka najboljše plezalce že v drugi polovici naslednjega tedna. V četrtek in petek, 12. in 13. julija, se bodo merili na tradicionalnem prizorišču v Chamonixu.

Naslovna fotografija: IFSC, Eddie Fowke

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.