Janja Garnbret in Mina Markovič v finalu Kranja

Objavljeno: 29. September 2018 - 22:51
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

V Kranju znanih osem finalistov in finalistk tekme za svetovni pokal.

Slovenske barve bosta v finalu zastopali Janja Garnbret in Mina Markovič. Garnbretova je v polfinalu dosegla tretji rezultat, Markovičeva pa sedmega. Najboljši v polfinalu sta bili Jain Kim z doseženim vrhom smeri in Jessica Pilz, ki je bila od naše tekmovalke boljša le za nadaljevanje giba. V moški konkurenci je bil Domen Škofic po kvalifikacijah najboljši, v polfinalu pa se mu je nastop ponesrečil in je tekmovanje končal na 12. mestu. V polfinalu je plezalo še šest slovenskih predstavnic, ki so z uvrstitvijo v polfinale dosegle osnovni cilj. Najboljšo uvrstitev od njih je dosegla Mia Krampl (10.), za njo pa so zvrstile še Tjaša Kalan (12.), Lana Skušek (14.), Katja Kadič (19.), Vita Lukan (20.) in Lučka Rakovec (24.).

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri. V ŽIVO si ga lahko ogledate na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC in v prenosu Televizije Slovenija.

Rezultati Kranj 2018 - polfinale ŽENSKE>>>

Rezultati Kranj 2018 - polfinale MOŠKI>>>

Naslovna fotografija:IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.