Janja Garnbret in Katja Kadić med polfinalistkami v balvanih

Objavljeno: 11. September 2018 - 23:28
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Po dnevu premora se je svetovno prvenstvo v Innsbrucku nadaljevalo z ženskimi kvalifikacijami v balvanskem plezanju.

Od slovenskih plezalk sta si polfinalni nastop med dvajset najboljših priborili Janja Garnbret in Katja Kadič. V zelo zahtevnih postavitvah je Garnbretova dokazala, da je v vrhunski formi in edina od tekmovalk dosegla vrh v vseh kvalifikacijskih problemih, Kadićeva pa je z dvema doseženima vrhoma v svoji skupini dosegla tretji rezultat, kar pomeni peto izhodišče pred nadaljevanjem tekmovanja.

Tokrat se je še enkrat izkazalo, kako hitro se širi konkurenca v tekmovalnem športnem plezanju, saj so bile druge slovenske predstavnice precej oddaljene od uvrstitve v polfinale. Med 112 tekmovalkami je Mia Krampl tekmovanje končala na 33. mestu, Mina Markovič na 37. mestu, Urška Repušič na 39. mestu, Vita Lukan na 51. mestu in Tjaša Slemenšek na 63. mestu.

Rezultati Innsbruck 2018 - kvalifikacije balvani ŽENSKE>>>

Jutri bodo na sporedu kvalifikacije v balvanih za moške, kjer bosta naša glavna aduta Jernej Kruder in Gregor Vezonik. Polfinale in finale za ženske bo v petek, za moške pa v soboto (polfinale za obe kategoriji ob 13. uri in finale ob 19. uri). Tekmovanje si lahko ogledate V ŽIVO na IFSC TV.

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.