Janja Garnbret in Jernej Kruder v finalu Nanjinga!

Objavljeno: 30. April 2017 - 11:32
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Slovenska športna plezalca napovedala boj za najvišja mesta.

Na tretji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Nanjingu so zgodaj zjutraj po slovenskem času končali s polfinalom. Med plezalkami je ponovno blestela Janja Garnbret, ki je kot edina tekmovalka preplezala tri polfinalne balvane od štirih in s tem znova napovedala boj za sam vrh. Tokrat je bil odličen tudi Jernej Kruder, ki je dosegel četrti rezultat polfinala in ga bom znova spremljali med šestimi finalisti. Najboljši nastop letos je uspel tudi Katji Kadič, ki s tekme v tekmo stopnjuje svoje rezultate. Tokrat je finalni nastop zgrešila le za eno mesto in tekmovanje končala na odličnem sedmem mestu.

V polfinalu so znova blesteli tudi japonski plezalci, saj se jih je v obeh konkurencah v finale uvrstilo kar šest. Poleg Garnbretove bodo v finalu plezale še Mei Kotake (JAP), Miho Nonaka (JAP), Shauna Coxey (VBR), Aya Onoe (JAP) in Jain Kim (KOR). V moški konkurenci sos e poleg Krudra v finale uvrstili še Keita Watabe (JAP), Jongwon Chon (KOR), Manuel Cornu (FRA), Rei Sugimoto (JAP) in Tomoa Narasaki (JAP).

Finale - Nanjing 2017 (6 ur pred slovenskim časom)

Nedelja, 30. april

18:30 do 20:00 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Zključek tekmovanja boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.