Janja Garnbret druga v Kranju

Objavljeno: 30. September 2018 - 21:38
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Manca Čujež, Planinska zveza Slovenije

Zmagovalca Kranja Jain Kim in Stefano Ghisolfi. Mina Markovič osma.

V Kranju je zaključena še triindvajseta izvedba tekme za svetovni pokal v športnem plezanju. Finalni večer so začeli moški, kjer Slovenija ni imela predstavnika. Z edinim doseženim vrhom smeri se je zmage veselil Stefano Ghisolfi, drugi je bil aktualni svetovni prvak Jakob Schubert, tretji pa Masahiro Higuchi. Ženske so plezale najzahtevnejšo finalno smer v letošnji sezoni. Najbolj suverena je bila Jain Kim, ki je dosegla že svojo tretjo zmago v Kranju, druga je bila naša najboljša plezalka Janja Garnbret, ki je branila lansko zmago, tretja pa Hannah Schubert. Že štirinajstič je v finalu domače tekme za svetovni pokal plezala Mina Markovič, ki se je morala po ponesrečenem skoku v prvem ključnem delu smeri zadovoljiti z osmim mestom, vendar je z uvrstitvijo v finale dokazala, da še vedno spada med najboljše športne plezalke na svetu.

Rezultati Kranj 2018 – ŽENSKE>>>

Rezultati Kranj 2018 – MOŠKI>>>

Fotografija: Manca Čujež, Planinska zveza Slovenije

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.