Janja Garnbret druga v Innsbrucku!

Objavljeno: 22. Maj 2016 - 10:06
Komentarji: 0 komentarjev

Mlada slovenska plezalka do prvih stopničk na balvanski tekmi svetovnega pokala.

V soboto zvečer se je v nabito polni olimpijski dvorani v Innsbrucku s finalom zaključila peta tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki je Sloveniji prinesla vrhunski rezultat. Sedemnajstletna Janja Garnbret je v svojem drugem nastopu na balvanski tekmi za svetovni pokal morala priznati premoč le letos odlični britanski tekmovalki Shauni Coxey, ki je dosegla že četrto zmago v sezoni. Obe tekmovalki sta splezali štiri finalne vrhove, vendar je bila Shauna nekoliko bolj natančna in porabila manj poskusov. Do zadnjega balvanskega problema je Janja za Britanko zaostajala le za en poskus, vendar je slednja v četrtem problemu demonstrirala brezhibno plezanje ter se veselile četrte zmage v sezoni. Na tretje mesto se je uvrstila Miho Nonaka, kar so že njene četrte stopničke v sezoni. V moškem finalu je bil daleč pred vsemi Korejec Jongwon Chon, ki je edini preplezal tri finalne probleme. Drugi je bil Japonec Tomoa Narasaki, tretji pa izkušeni Kanadčan Sean McColl.

Slovenijo je na tekmovanju zastopalo šest tekmovalcev. Jernej Kruder je po zelo dobrem plezanju v kvalifikacijah v polfinalu spet nekoliko popustil in se uvrstil na končno 14. mesto. Sedemnajstletna Tjaša Slemenšek se je na svoji drugi balvanski tekmi za svetovni pokal uvrstila v polfinale in zasedla 18. mesto. Drugi tekmovalci so tekmovanje zaključili v kvalifikacijah. Julija Kruder in Gregor Vezonik na 33. mestu ter Domen Škofic na 37. mestu.

Rezultati - svetovni pokal Innsbruck 2016

 
MOŠKI
 
 
ŽENSKE
 

1.
Jongwon Chon (KOR)
3v4, 3b4
1.
Shauna Coxey (VBR)
4v8, 4b8

2.
Tomoa Narasaki (JAP)
2v9, 4b13
2.
Janja Garnbret (SLO)
4v10, 4b9

3.
Sean McColl (KAN)
1v3, 2b4
3.
Miho Nonaka (JAP)
4v13, 4b10

4.
Roland Rugens (LAT)
1v3, 2b8
4.
Megan Mascaranes (ZDA)
2v2, 3b3

5.
Dmitrii Sharafutdinov (RUS)
0v, 2b10
5.
Anna Stöhr (AVT)
2v11, 4b8

6.
Martin Stranik (ČEŠ)
0v, 0b
6.
Akiyo Noguchi (JAP)
1v3, 3b3


 
 
7.
Sol Sa (KOR)
0v, 3b3

14.
Jernej Kruder (SLO)
 

 
 

33.
Gregor Vezonik (SLO)
 
18.
Tjaša Slemenšek (SLO)
 

37.
Domen Škofic (SLO)
 
33.
Julija Kruder (SLO)
 

Rezultati WC Innsbruck 2016 - ŽENSKE>>>

Rezultati WC Innsbruck 2016 - MOŠKI>>>

Do konca sezone sta še dve tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Naslednja bo že čez dva tedna v Vailu, finale pa bo 12. avgusta v Münchenu.

 

Naslovna fotografija: Eddie Fowke/IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.