Janja Garnbret druga v Brianconu

Objavljeno: 22. Julij 2019 - 15:37
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC, Eddie Fowke

Janja Garnbret je na tretji tekmi svetovnega pokala v težavnosti znova stala na zmagovalnem odru. V finalu plezali še Mia Krampl, Vita Lukan in Domen Škofic.

Potem ko je najboljša športna plezalka na drugi tekmi v Chamonixu po napaki ostala celo brez finalnega nastopa, se je tokrat spet uvrstila na zmagovalni oder. V Brianconu je bila druga, takoj za Korejko Chaehyun Seo, ki je dosegla svojo drugo zaporedno zmago, in Japonko Natsuki Tani. Obe tekmovalki, ki sta delali družbo Garnbretovi na zmagovalnem odru, še nista dopolnili šestnajst let. Pri moških so za trojno zmago poskrbeli Japonci. Prvi je bil šestnajstletni Hidemasa Nishida, drugi Hiroto Shimizu in tretji Shuta Tanaka. Od preostalih naših finalistov se je tik pod zmagovalni oder uvrstila Mia Krampl, Vita Lukan in Domen Škofic pa sta bila sedma.

Dodajmo še rezultate naših plezalk, ki so plezale v polfinalu. Najboljši rezultat sezone je dosegla Mina Markovič, ki se je uvrstila v polfinale in tekmovanje končala na dvanajstem mestu. Lučka Rakovec se je morala po dveh zaporednih uvrstitvah v finale tokrat zadovoljiti s štirinajstim mestom, Tjaša Kalan pa je v svojem prvem polfinalu letos zasedla končno sedemnajsto mesto.

Rezultati - svetovni pokal Briancon 2019

Težavnost ŽENSKE>>>

Težavnost MOŠKI>>>

Tekmovalce svetovnega pokala čaka zdaj nekaj premora, ki ga bodo izkoristili za zadnje priprave na svetovno prvenstvo, ki bo od 11. do 21. avgusta 2019 potekal na Japonskem v kraju Hachioji, ki spada v zahodni predel glavnega mesta Tokio. Tam si bo sedem najboljših tekmovalcev in tekmovalk v olimpijski kombinaciji že zagotovilo nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Naslovna fotografija: Eddie Fowkr, IFSC; vir: Planinska zveza Slovenije 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.