Janja Garnbret in Domen Škofic z novo dvojno zmago!

Objavljeno: 24. Julij 2016 - 09:52
Komentarji: 0 komentarjev

Maratonski finale v Brianconu popolnoma slovensko obarvan.

Pozno zvečer se je v Brianconu končala tretja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Zaključni del tekmovanja so spremljali zahtevni vremenski pogoji, saj je predvsem med ženskim finalom močno deževalo. Še pred tem so organizatorji celo razmišljali o odpovedi tekmovanja.

V ženskem finalu se je takoj pokazalo, da tekmovalke znova čaka zanimiva smer, z nekaj dinamičnimi gibi ter balvansko obarvanimi detajli, v katerih se je ponovno najbolje znašala Janja Garnbret, ki je bila z naskokom boljša od konkurentk, in dosegla še četrti vrh v dveh dneh tekmovanja. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili avstrijski tekmovalki Jessica Pilz in Magadelna Röck. "Na vrhu finalne smeri je bilo zelo zahtevno, saj je bilo vse vlažno, tako moji prsti in plezalniki kot oprimki, vse je teklo prek stene, tako da sem se močno bojevala za vrh, ki sem ga res želela doseči. Odlično je bilo, zato sem zelo zadovoljna," je po tretji zaporedni zmagi v letošnji sezoni povedala slovenska tekmovalka.

Moški finale, ki se je začel z veliko zamudo, je bil po pričakovanjih bolj izenačen. V smeri so postavljavci tudi najboljši osmerici močnejšega spola pripravili veliko različnih delov smeri, kjer so morali pokazati vse svoje znanje in sposobnosti. Druge letošnje zmage se je veselil Domen Škofic, ki je v finalu dosegel enako višino kot drugouvrščeni francoski tekmovalec Romain Desgranges. Tretji je bil Kanadačan Sean McColl, ki v uvodu letošnje sezone dobro izkorišča balvanske postavitve smeri, ki so mu pisane na kožo. Plezalec iz Radovljice je bil po novi zmagi navdušen: "Smer je bila izjemna, med plezanjem pa sem užival, kar je bil razlog, da sem spet dosegel tako dobro uvrstitev. Kar ne dojamem še, da sem zmagal." Pri moških je v finalu plezal tudi vse boljši Urban Primožič, ki je žal storil napako in dosegel končno sedmo mesto.

Rezultati - Briancon 2016

  ŽENSKE (56 tekmovalk)     MOŠKI (73 tekmovalcev)  
1. Janja Garnbret (SLO) 43 1. Domen Škofic (SLO) 37+
2. Jessica Pilz (AVT) 38+ 2. Romain Desgranges (FRA) 37
3. Magadalena Röck (AVT) 38+ 3. Sean McColl (KAN) 35+
4. Jain Kim (KOR) 35+ 4. Gautier Supper (FRA) 34
5.  Helene Janicot (FRA) 33+ 5. Masahiro Higuchi (JAP) 24+
6. Mathilde Becerra (FRA) 32+ 6. Sascha Lehmann (ŠVI) 24
7. Dinara Fakhritdinova (RUS) 23 7. Urban Primožič (SLO) 20+
8. Anak Verhoeven (BEL) 20+ 8. Jakob Schubert (AVT) 16
9. Kajsa Rosen (ŠVE) 18+      
       
17. Tjaša Kalan (SLO)   38. Martin Bergant (SLO)  
24. Rebeka Kamin (SLO)   50. Milan Preskar (SLO)  
39. Veronika Meke (SLO)        

Rezultati - ŽENSKE>>>

Rezultati - MOŠKI>>>

Karavano svetovnega pokala v težavnosti čaka zdaj nekaj premora, da si naberejo novih moči za zahteven drugi del sezone. Naslednja tekma jih čaka 20. avgusta v Imstu, teden za tem pa tekma v Arcu. Po še enem krajšem premoru se bodo tekmovalci zbrali na najpomembnejšem tekmovanju v sezoni, na svetovnem prvenstvu v Parizu, ki bo od 14. do 18. septembra. Zaključek sezone bo 26. in 27. novembra v Kranju, pred tem pa bo še ena tekma na Kitajskem. Zaključna tekma svetovnega pokala čaka tudi balvanske tekmovalce, ki bo 12. avgusta v Münchnu.

Naslovna fotografija: Timur Yamaliev

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.