Janja Garnbret do prve balvanske zmage v svetovnem pokalu!

Objavljeno: 23. April 2017 - 20:36
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Nov vrhunski rezultat osemnajstletne slovenske plezalke.

Janja Garnbret je na balvanski tekmi svetovnega pokala v Chongqingu dosegla svoj največji uspeh na balvanskih tekmovanjih med članicami. Za njeno prvo zmago v karieri v tej disciplini je v finalu kot edina plezalka dosegla vse vrhove in v svojo zbirko zmag dodala še eno redkih, ki ji je manjkala. Za Garnbretovo je bil to šele četrti štart na balvanski tekmi za svetovni pokal. Suvereno je plezala že v kvalifikacijah in polfinalu, kjer je tako kot v zaključnih bojih kot edina tekmovalka dosegla vse vrhove. Najbolj sta se ji približali lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Shauna Coxey in Akiyo Noguchi.

V moški konkurenci je novo japonsko zmago preprečil Korejec Jongwon Chon. Tudi on je kot edini finalist preplezal vse balvanske probleme in se veselil zmage pred Tomoo Narasakijem in Alexeiem Rubtsovom.

Slovenija so zastopali še trije predstavniki. Zelo dobra tekma je za Katjo Kadič, ki se je uvrstila v polfinale in zasedla 11. mesto. Jernej Kruder in Domen Škofic sta tekmovanje končala že v kvalifikacijah in zasedla 39. oz. 41. mesto.

Rezultati Chongqing 2017

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Jongwon Chon (KOR) 4v6, 4b5 1. Janja Garnbret (SLO) 4v11, 4b7
2. Tomoa Narasaki (JAP) 2v2, 3b3 2. Shauna Coxey (VBR) 3v4, 4b5
3. Alexei Rubtsov (RUS) 2v2, 3b3 3. Akiyo Noguchi (JAP) 3v13, 4b13
4. Keita Watabe (JAP) 2v3, 3b3 4. Anna Stöhr (AVT) 1v3, 3b6
5. Kai Harada (JAP) 1v1, 3b4 5. Alannah Yip (KAN) 1v3, 3b8
6. Manuel Cornu (FRA) 1v4, 3b8 6. Staša Gejo (SRB) 1v4, 3b7
       
39. Jernej Kruder (SLO)   11. Katja Kadič (SLO)  
41. Domen Škofic (SLO)        

Vsi rezultati Chongqing 2017 - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati Chongqing 2017 - MOŠKI>>>

Naslednja balvanska tekma za svetovni pokal bo že prihodnji vikend, prav tako na Kitajskem v mestu Nanjing. Slovenijo bo zastopala enaka ekipa kot na tekmi v Chongqingu.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.