Janja Garnbret do nove zmage!

Objavljeno: 16. Julij 2016 - 23:46
Komentarji: 0 komentarjev

Sedemnajstletna slovenska plezalka je v Švici znova ugnala vso konkurenco.

Villars je gostil drugo tekmo za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Slovenska reprezentanca se z nje vrača z nov zmago. Janja Garnbret je dokazala, da ji trenutno ni para. V finalni smeri so pred njo štiri tekmovalke padle na istem gibu, kar je že kazalo na ponesrečeno postavitev finalne smeri. Plezanje Garnbretove do mesta, ki je odločal o zmagovalki, ni bilo najbolj tekoče, vendar je v pravem trenutku pokazala svoje najboljše sposobnosti in suvereno premagala ključni del smeri. Proti vrhu je plezala na krilih občinstva, premoč oprimkom pa je morala priznati šele v zadnjem gibu. Na drugo mesto se je drugič zapored uvrstila Anak Verhoeven, ki je plezala zelo tekoče in prišla do ključnega dela zelo spočita,za uspešno izvedbo zahtevnega giba pa ji je zmanjkalo nekaj samozavesti. Tretja je bila Jain Kim, ki ji je v zadnjem delu smeri zmanjkovalo časa, v ključnem delu pa je bila daleč od uspeha.

Zelo zanimivi je bil tudi moški finale, v katerem je plezalo veliko novih obrazov, ki so v polfinalu izkoristili slabše plezanje favoritov. Z zmago je čast izkušenih tekmovalcev rešil eden najbolj vsestranskih plezalcev Sean McColl. Za njim pa os se vse do petega mesta, na katerega se je uvrstil slovenski tekmovalec Urban Primožič in s tem izenačil svojo najboljšo uvrstitev na tekmah za svetovni pokal, zvrstila nova imena. Drugi je bil dvajsetletni Japonec Keiichiro Korenaga, tretji enaindvajsetletni Francoz Thomas Joannes in četrti leto mlajši Američan Sean Bailey.

Drugi slovenski plezalci so tekmovanje končali po polfinalu ali kvalifikacijah. Domen Škofic po zmagi v Chamonixu s 13. mestom ne more biti zadovoljen. Mina Markovič, ki letos ni tako dobro pripravljena kot je bila v zadnjih sezonah, je zasedla končno 15. mesto. Zelo dober nastop je z uvrstitvijo na 17. mesto uspel Rebeki Kamin, Martin Bergant pa je dosegel 33. mesto.

Rezultati Villars 2016

  ŽENSKE (51 tekmovalk)     MOŠKI (66 tekmovalcev)  
1. Janja Garnbret (SLO) 48+ 1. Sean McColl (KAN) 28+
2. Anak Verhoeven (BEL) 41+ 2. Keiichiro Korenaga (JAP) 25+
3. Jain Kim (KOR) 41+ 3. Thomas Joannes (FRA) 25+
4. Jessica Pilz (AVT) 41+ 4. Sean Bailey (ZDA) 24+
5.  Magadalena Röck (AVT) 41+ 5. Urban Primožič (SLO) 22
6. Christine Schranz (AVT) 26+ 6. Jakob Schubert (AVT) 19
7. Yuka Kobayashi (JAP) 26+ 7. Masahiro Higuchi (JAP) 19
8. Salome Romain (FRA) 15 8. Kokoro Fujii (JAP) 17
       
15. Mina Markovič (SLO)   13. Domen Škofic (SLO)  
17. Rebeka Kamin (SLO)   33. Martin Bergant (SLO)  

Rezultati – ŽENSKE>>>

Rezultati – MOŠKI>>>

Naslednja tekma bo že naslednji petek, 22. julija, v Brianconu.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.