Janja Garnbret do četrte zaporedne zmage!

Objavljeno: 6. Maj 2019 - 16:26
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Janja Garnbret po četrti zmagi le še korak pred svojo prvo skupno zmago balvanskega seštevka svetovnega pokala.

Kitajski Wujiang je gostil četrto letošnjo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Tokrat smo imeli v finalu le najboljšo plezalko na svetu Janjo Garnbret, ki je še enkrat več suvereno opravila s konkurenco in se veselila nove velike zmage. Že v kvalifikacijah in polfinalu je bila daleč najboljša, saj je preplezal vseh devet balvanov predtekmovanja. Vse skupaj je ponovila še v finalu in na v svoj zbir vpisala novih 100 točk. Tudi tokrat je bila na drugem mestu Japonka Akiyo Noguchi, ki s štirimi drugimi mesti teoretično še lahko prekriža načrte naši šampionki, da bi dosegla svojo prvo zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v tej disciplini. Tretja je bila tokrat komaj petnajstletna Japonka Ai Mori, ki je prvič nastopila na tekmi svetovnega pokala.

»Vedno je čudovito zmagati v svetovnem pokalu, tega se nikoli ne bom naveličala. Sem super srečna, da sem se lahko v finalu zbrala in še enkrat zmagala. Bala sem se le, da se bo ponovil lanski oktober, ko zaradi dežja finala, takrat v težavnosti, niso uspeli izpeljati, ampak se to ni zgodilo in tako sem res zadovoljna z razpletom,« je povedala Garnbretova.

Pri moških je po dveh drugih mestih svojo prvo letošnjo zmago dosegel Japonec Tomoa Narasaki pred rojakom Kaiem Harado in Avstrijcem Jakobom Schubertom.

Preostali del slovenske ekipe ni dosegel vrhunskih rezultatov, so se pa vsi naši prebili do polfinala. Pri ženskah sta Katja Kadič in Lučka Rakovec osvojili končno 13. oziroma 15. mesto, pri moških pa je bil najboljši Gregor Vezonik na 15. mestu, mesto za njim se je uvrstil Jernej Kruder, na repu polfinalistov pa je tekmovanje končal Anže Peharc.

Rezultati balvani Wujiang - ŽENSKE>>>

Rezultati balvani Wujiang - MOŠKI>>>

Do konca sezone svetovnega pokala v balvanih sta še dve tekmi, na katerih bo Janja Garnbret branila 160 točk prednosti pred Akiyo Noguchi. Na eni od teh dveh tekem mora doseči vsaj 40 točk in je zmaga njena ne glede na uvrstitve Noguchijeve. Tudi drugi naši so v skupnem sepštevku svetovnega pokala zelo visoko, saj so še štirje uvrščeni med deset najboljših. Anže Peharc in Jernej Kruder sta trenutno na 6. oziroma 7. mestu, Lučka Rakovec in Katja Kadič pa na 8. oziroma 10. mestu.

Trenutni vrstni red skupni seštevek - BALVANI ŽENSKE>>>

Trenutni vrstni red skupni seštevek - BALVANI MOŠKI>>>

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.