Hrast in Nepužlan uspešno začela evropski pokal v lednem plezanju

Objavljeno: 28. November 2018 - 19:03
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Planinska zveza Slovenije

V soboto, 24. novembra, je v švicarskem Bernu potekala prva tekma evropskega pokala v tekmovalnem lednem plezanju. Tekmovanja sta se udeležila Jaka Hrast (AO Domžale), ki se je uvrstil na 8. mesto, in Edvin Nepužlan (AO Železničar) z uvrstitvijo na 22. mesto.

Tekmovanje je potekalo na umetni steni zunaj plezalnega centra O`BLOCK. V kvalifikacijah so tekmovalci plezali dve kvalifikacijski smeri. V obeh se je slovenski dvojec seznanil z mešanico integriranih, plastičnih, kovinskih in mini granitnih oprimkov, ki so zahtevali veliko mero natančnosti, skokov in atraktivnih gibov. Jaka Hrast je obe smeri splezal najhitreje in bil po kvalifikacijah najboljši. V finalu je plezal zelo dobro, saj se je približal vrhu smeri, vendar je v spodnjem delu spregledal mesto za vpenjane. Po diskvalifikaciji je zasedel končno 8. mesto. Edvin Nepužlan je tekmovanje zaključil v kvalifikacijah na končnem 22. mestu.

Naslednja tekma evropskega pokala bo 1. decembra v Domžalah, kjer bomo lahko navijali za osemčlansko slovensko zasedbo. Pred domačimi navijači bodo nastopili Maja Šuštar (AO PD Domžale), Katja Brunec(AO PD Kranj), Nadja Korinšek (AO PD Trbovlje), Jaka Hrast (AO PD Domžale), Vili Guček (AS Špaltna Hrastnik), Miha Habjan (Akademski AO), Tom Turšič (GŠD Bricalp Škofja Loka) in Tine Cuder (AO PD Bovec).

Vir in fotografija: Planinska zveza Slovenije

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.