Garnbretova zmagovalka Studio Bloc Mastersa 2020, Rakovčeva tretja

Objavljeno: 9. Marec 2020 - 16:12
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Tobias Goldzahn

Na balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters 2020 je Janja Garnbret 8. marca v nemškem Pfungstadtu že drugo leto zapored stopila na najvišjo stopničko, Lučka Rakovec je bila tretja. V finalu mastersa v Nemčiji je nastopilo kar šest in v polfinalu deset slovenskih reprezentantov.

Na tradicionalnem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters, znanem kot "svetovnem pokalu za vsakogar", se je v Nemčiji 7. in 8. marca pomerilo 511 športnih plezalk in plezalcev, med njimi številčna zasedba slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki je tako prvič v sezoni dobila priložnost pomeriti moči s svetovno konkurenco.

V polfinale najboljših 20 se je uvrstilo kar 10 slovenskih predstavnikov, v finale najboljše šesterice jih je napredovalo šest, dvojica v ženski konkurenci je stopila na stopničke. Janja Garnbret je slavila že drugo leto zapored, potem ko je bila na tem mastersu predlani in leta 2017 druga, letos pa znova prepričljivo pometla s konkurenco, saj je edina dosegla vse štiri vrhove v finalu in bila tako edina tekmovalka z več kot dvema finalnima vrhovoma. Na drugo mesto se je uvrstila Belgijka Chloé Caulier, tretjega mesta pa se je veselila Lučka Rakovec, na lanskem mastersu peta. Mia Krampl, lani druga, je bila letos peta, na svojem prvem Studio Bloc Mastersu je s šestim mestom navdušila tudi Lucija Tarkuš.

V moški konkurenci je zmagal Ukrajinec Sergii Topishko pred Rusom Vadimom Timonovom in Nemcem Yannickom Flohejem, slovenska finalista sta bila tik pod stopničkami: Jernej Kruder si je v svojem šestem zaporednem finalu Studio Bloc Mastersa priplezal četrto in Gregor Vezonik peto mesto. 

Med najboljšo deseterico sta se uvrstila še Katja Kadić in Anže Peharc, oba deseta, v polfinalu pa sta slovenske barve zastopala tudi Tjaša Slemešek in Zan Sudar, oba na 15. mestu. Na mastersu so nastopili še Urška Repušič, ki je bila 22., Ema Seliškar na 24., Luka Potočar na 25., Matic Kotar na 38., Luka Mužar na 50. in Žiga Zajc na 54. mestu.

Posnetek finala in polfinala si lahko ogledate na spletni strani Studio Bloc Mastersa >>>, v spodnjem videu pa posnetek Janjinega plezanja enega od finalnih balvanov, ki je bil pretrd oreh za vse ostale finalistke.

REZULTATI - Studio Bloc Masters 2020

Avtor: Manca Ogrin; vir: Planinska zveza Slovenije

Naslovna fotografija: Tobias Goldzahn

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.