Garnbretova v finalu Vaila

Objavljeno: 8. Junij 2019 - 22:07
Komentarji: 0 komentarjev

Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih gre po novo zmago.

V ameriškem Vailu poteka zadnja tekma letošnje sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Pre nami je le še finale, v katerem bo slovenske barve zastopala Janja Garnbret, ki si je že pred zadnjo tekmo zagotovila skupno zmago v balvanih.

Garnbretova bo v finalu napadala zmago iz drugega mesta po polfinalu. Z vsemi preplezanimi balvani je bila od nje boljša Francozinja Fanny Gibert, Garnbretova namreč ni uspela razrešiti uganke prvega, dočim je naslednje tri preplezala brez težav. V finalu bodo nastopile še Japonke Akiyo Noguchi, Miho Nonaka in Mao Nakamura, Francozinja Luce Douady, Američanka Natalia Grossman ter Italijanka Laura Rogora.

V moški konkurenci je v polfinalu najbolje plezal Korejec Jongwon Chon, v finalu se bodo za zmago borili še Japonci Yoshiyuki Ogata, Tomoa Narasaki in Taisei Ishimatsu, Nemec Jan Hojer, Čeh Adam Ondra, Kanadčan Sean Mccoll in Američan Nathaniel Coleman.

Preostala slovenska predstavnika Jernej Kruder in Gregor Vezonik sta nastope v Vailu končala že po petkovih kvalifikacijah. Kruder je osvojil končno 21., in za las zgrešil polfinale, Vezonik pa je osvojil 33. mesto.

Rezultati >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.