Garnbretova in Kruder zmagovalca olimpijske kombinacije v Celju

Objavljeno: 17. Junij 2019 - 08:04
Komentarji: 0 komentarjev

Celje je bilo minuli konec tedna prizorišče prvega domačega tekmovalnega preizkusa v novi olimpijski disciplini.

Premierna državna prvaka sta postala Janja Garnbret in Jernej Kruder.

Slovenski plezalci so se tokrat prvič doma preiskusili v kombinaciji, ki bo nova olimpijska panoga že v Tokiju. Zmag sta se med člani veselila Janja Garnbret, ki je bila boljša od Lučke Rakovec in tretje Vite Lukan ter Jernej Kruder, ki sta mu na stopničkah sledila Domen Škofic in Anže Peharc.

Kombinacija obsega hitrostno, balvansko in težavnostno plezanje. Zmagovalec je tisti, ki zbere najmanjši zmnožek točk po vseh treh krogih kombinacijskega finala. 

Rezultati (posamično po panogah) so dosegljivi tukaj >>>

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.