Garnbretova in Kruder v finalu Meringena

Objavljeno: 14. April 2018 - 14:27
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Janja Garnbret in Jernej Kruder med šestimi najboljšimi na uvodni tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

V Meringenu se je zaključil polfinale prve tekme sezone svetovnega pokala v balvanih. Slovenska reprezentanca je imela v drugem krogu tekmovanja štiri predstavnike, med katerimi sta se v večerni finale, kjer se bo pomerilo šest najboljših plezalcev in plezalk, uvrstila Janja Garnbret in Jernej Kruder. Garnbretova je s tremi doseženimi polfinalnimi vrhovi dosegla drugi rezultat, Kruder pa je z dvema polfinalnima vrhovoma dosegel peti rezultat. V polfinalu sta plezali še Katja Kadič, ki je bila s končnim osmim mestom zelo blizu finala in Mija Krampl, ki je v svojem krstnem nastopu na balvanski tekmi svetovnega pokala zasedla končno dvajseto mesto.

V finale so se pri ženskah uvrstile še Akiyo Noguchi (JAP), Sahuna Coxey (VBR), Miho Nonaka (JAP), Sandra Lettner (AVT) in Fanny Gibert (FRA), pri moških pa Jakob Schubert (AVT), Tomoa Narasaki (JAP), Manuel Cornu (FRA), Tomoaki Takata (JAP), Aleksei Rubtsov (RUS) in Jongwon Chon (KOR).

Finale se bo začel ob 18.30, spremljate pa ga lahko v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC.

Rezultati - polfinale ŽENSKE

Rezultati - polfinale MOŠKI

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.