Garnbretova in Kadičeva odlični v kvalifikacijah

Objavljeno: 22. April 2017 - 11:44
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC Twitter

Kruder in Škofic s ponesrečenim nastopom.

V Kitajskem Chongqingu poteka druga balvanska tekma za svetovni pokal v sezoni 2017. Končne so kvalifikacije, v katerih je nastopilo 77 moških in 42 žensk. Na daljni vzhod je odpotovala tudi štiričlanska slovenska odprava. V ženski konkurenci nas zastopata Janja Garnbret in Katja Kadič, v moški pa Jernej Kruder in Domen Škofic.

Garnbretova je v kvalifikacijah naravnost blestela, saj sta bili skupaj z Japonko Miho Nonaka edini tekmovalki, ki sta preplezali vseh pet kvalifikacijskih problemov v prvem poskusu. Odlično je vikend odprla tudi Kadičeva, ki je s štirimi doseženimi vrhovi v štirih poskusih dosegla osmi rezultat kvalifikacij.

Za Krudrom in Škoficem je slab kvalifikacijski nastop. Oba sta dosegla dva vrhova in pet bonusov, kar je na koncu prineslo 39. mesto za Krudra in z nekaj več porabljenimi poskusi 41. mesto za Škofica, kar je daleč za pričakovanji. V moških kvalifikacijah so blesteli japonski tekmovalci, saj se jih je v polfinale uvrstilo kar devet.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI

Program tekmovanja - Chongqing 2017

Nedelja, 23. april (6 ur pred slovenskim časom)

9:30 do 11:30 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:00 do 19:30 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Polfinale in finale si boste lahko pogledali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: IFSC Twitter

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.