Dvojna zmaga za Slovenijo na SP v težavnosti!

Objavljeno: 15. Avgust 2019 - 13:55
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Janja Garnbret do drugega naslova svetovne prvakinje, z drugim mestom je uspeh dopolnila Mia Krampl.

V Hačijodžiju se je končala druga končna odločitev. Finale v težavnostnem plezanju za ženske se je končal za slovensko reprezentanco še bolj vrhunsko kot finale v balvanih. Janja Garnbret si je priplezala še drugi naslov svetovne prvakinje, Mia Krampl pa je z drugim mestom dosegla svoj uspeh kariere in s tem poskrbela za dodatno veselje v slovenski ekipi. V finalu je nastopila še Vita Lukan, ki je po nekoliko slabšem plezanju kot v polfinalu dosegla sedmo mesto, kar je tudi zanjo uspeh kariere.

V smeri primerne težavnosti za finale svetovnega prvenstva je bila prva tekmovalka, ki je postavila letvico nekoliko višje, Japonka Akiyo Noguchi. Takoj za njo je višino 38 + ponovila mlada Korejka Chaehyun Seo in prevzela vodstvo. Sledil je nastop Mie Krampl, ki je z višino 39+ prestavila najboljši rezultat še nekoliko višje. Mlada domačinka Ai Mori po nekoliko manj tekočem plezanju do ključnega dela smeri ni privarčevala dovolj moči in le izenačila višino 38+, kar je na koncu zadostovalo za tretje mesto. Predzadnji nastop v finalu je bil rezerviran za Vito Lukan, ki ob vstopu v drugo tretjino smeri ni več plezala sproščeno in tekoče, kar jo je stalo še boljše uvrstitve. Za konec je v smer vstopila še Janja Garnbret, ki je bila ponovno razred boljša od tekmic ter z višino 43+ dosegla svojo drugo zaporedno zmago na tem svetovnem prvenstvu.

Janja Garnbret je z novo zmago dosegla tudi nov mejnik. Postala je prva ženska, ki je na svetovnem prvenstvu uspela zmagati v balvanih in težavnosti, kar je pred njo leta 2014 uspelo le Čehu Adamu Ondri.

Fotografije: IFSC TV

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.