Dvojna zmaga za Slovenijo!

Objavljeno: 13. Julij 2016 - 08:29
Komentarji: 0 komentarjev
Domen Škofic v finalni smeri; Fotografija: Syste van Slooten

Domen Škofic in Janja Garnbret sta z zmago na uvodni tekmi svetovnega pokala poskrbela za zgodovinski uspeh slovenskega plezanja.

Janja Garnbret je lani v uvodni sezoni članske konkurence nastopila le na treh tekmah svetovnega pokala v težavnosti, kjer pa je dosegla dve drugi mesti in eno tretje. Tekma v Chamonixu je lani štela tudi za evropski naslov, kjer je mlada slovenska tekmovalka zaostala le za Mino Markovič, ki je v današnjem finalu zelo dobro unovčila svoje izkušnje in kljub nekoliko slabši trenutni formi zasedla končno šesto mesto.

V moški konkurenci je bil Domen Škofic po napaki v prvi kvalifikacijski smeri v nadaljevanju tekmovanja zelo prepričljiv, saj je bil najboljši v vseh smereh, s tem pa je dosegel drugo zmago v svetovnem pokalu.

V ženski konkurenci je drugo mesto zasedla Anak Verhoeven, ki je tako kot Janja dosegla vrh finalne smeri, vendar je bila naša tekmovalka v prednosti, zaradi boljšega rezultata v predtekmovanju. Tretja je bila Jain Kim. Pri moških je bil drugi Stefano Ghisolfi, tretji pa Jakob Schubert.

Rezultati - Chamonix 2016

  ŽENSKE (47 tekmovalk)     MOŠKI (80 tekmovalcev)  
1. Janja Garnbret (SLO) vrh 1. Domen Škofic (SLO) 51
2. Anak Verhoeven (BEL) vrh 2. Stefano Ghisolfi (ITA) 48+
3. Jain Kim (KOR) 48+ 3. Jakob Schubert (AVT) 48
4. Magadalena Röck (AVT) 43+ 4. Gautier Supper (FRA) 48
5.  Yuka Kobayashi (JAP) 33+ 5. Romain Desgranges (FRA) 47
6. Mina Markovič (SLO) 33+ 6. Sebastian Halenke (NEM) 46+
7. Anne-Sophie Koller (ŠVI) 27+ 7. Sean McColl (KAN) 46+
8. Charlotte Durif (FRA) 21+ 8. Francesco Vettorata (ITA) 43+
       
22. Rebeka Kamin (SLO)   20. Urban Primožič (SLO)  
      22. Martin Bergant (SLO)  

Rezultati ŽENSKE>>>

Rezultati MOŠKI>>>

Naslovna fotografija: Sytse van Slooten

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.