Dvojna japonska zmaga v Indiji

Objavljeno: 16. Maj 2016 - 11:52
Komentarji: 0 komentarjev

V Indiji prvič gostili tekmo za svetovni pokal v športnem plezanju.

Balvanski plezalci so se pred vrnitvijo na evropska premierno ustavili v mestu Navi Mumbai, kjer so plezali na četrti letošnji tekmi za svetovni pokal. V ženski in moški konkurenci sta se na vrh zavihtela nova obraza, in sicer osemnajstletna japonska tekmovalka Miho Nonaka in njen rojak Kokoro Fujii. Slovenijo je zastopal Jernej Kruder, ki se je še na četrti tekmi uvrstil v polfinale, kjer je zasedel končno 15. mesto.

V ženski konkurenci je bila mlada japonka edina, ki je v finalu dosegla vrh dveh balvanskih problemov. Za srebrno in bronasto medaljo je bil dovolj že en sam vrh, saj so ga štiri tekmovalke preplezale v prvem poskusu. Tako je o drugem mestu odločilo število preplezanih bonusov, kjer je bila Nemka Monika Retschey boljša od še ena japonske tekmovalke Akiyo Noguchi. Enak rezultat v polfinalu je imela še Francozinja Melissa Le Neve, tako da je o stopničkah odločal polfinalni rezultat. Tokrat se v finale ni uspelo uvrstiti letošnji trikratni zmagovalki Shauni Coxey.

Pri moških je bilo treba v finalu za uvrstitev na zmagovalni oder preplezati tri balvanske probleme. Japonski tekmovalec je za zmago porabil štiri poskuse, njegov rojak Tomoa Narasaki je za drugo mesto in tri vrhove porabil šest poskusov,Alexey Rubtsov pa je bil sedemnajstimi poskusi tretji.

Rezultati - svetovni pokal balvani Navi Mumbai 2016

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Kokoro Fujii (JAP) 3v4, 4b4 1. Miho Nonaka (JAP) 2v4, 3b6
2. Tomoa Narasaki (JAP) 3v6, 4b7 2. Monika Retschy (NEM) 1v1, 4b10
3. Alexey Rubtsov (RUS) 3v11, 4b11 3. Akiyo Noguchi (JAP) 1v1, 2b2
4. Jongwon Chon (KOR) 3v17, 4b19 4. Melissa Le Neve (FRA) 1v1, 2b2
5. Rustam Gelmanov (RUS) 1v3, 3b5 5. Sol Sa (KOR) 1v1, 2b6
6. Jeremy Bonder (FRA) 0v, 2b4 6. Katharina Saurwein (AVT) 0v, 2b7
         
15. Jernej Kruder (SLO)        

 

Naslednja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju bo že naslednji petek in soboto v Innsbrucku.

Vir in fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.