Državna prvaka v balvanih Mina Markovič in Zan Sudar

Objavljeno: 26. November 2018 - 11:52
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Plezalni dnevi Kranja

Na Plezalnih dnevih Kranja smo že dobili državne prvake v balvanskem plezanju za sezono 2018.

Od petka do nedelje so tekmovlaci vseh kategorij plezali v disciplinah težavnost in balvani. V balvanih je bila to zadnja tekma v letošnji sezoni, s finalom članov in članic v nedeljo zvečer, pa se je končalo tudi tridnevno tekmovanje v Kranju.  Med članicami je najboljši rezultat s tremi osvojenimi vrhovi dosegla Mina Markovič (ŠPK Plus), drugo mesto je osvojila Julija Kruder (ŠPO Celje), tretje pa domačinka Mia Krampl (AO Kranj). V moški konkurenci je navdušil Zan Sudar (AK Ravne), ki je prišel do vrha vseh štirih smeri in zasluženo zmagal. Drugo mesto je s tremi osvojenimi vrhovi zasedel Milan Preskar (PK Kamnik), tretje pa domačin Anže Peharc (AO Kranj). Tudi v skupni razvrstitvi državnega prvenstva na balvanih si je prvo mesto med člani priboril Zan Sudar (AK Ravne), drugo mesto je osvojil Luka Potočar (ŠPO Radovljica), tretjo pa Anže Peharc (AO Kranj). Pri članicah pa je skupno zmago slavila Mina Markovič (ŠPK Plus), drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo Viti Lukan (ŠPO Radovljica), tretje pa je zasedla Lana Skušek (ŠPO Komenda). 

V kategoriji mladinci je danes slavil Klemen Novak (AO Kranj), drugi je bil Nejc Sitar (PK Kamnik), tretji pa Jaka Šprah (DRPK). Pri mladinkah pa je zmagala Mia Krampl (AO Kranj), druga je bila Vita Lukan (ŠPO Radovljica), tretja pa Lana Skušek (ŠPO Radovljica). V skupnem seštevku na balvanih za mladince si zmago delita Maks Bogolin (AO Črnuče) in Klemen Novak (AO Kranj), tretji pa je Aleš Peharc (AO Kranj). Pri mladinkah pa je zmagala Lana Skušek (ŠPO Komenda), druga je bila Vita Lukan (ŠPO Radovljica), tretja pa Mia Krampl (AO Kranj).

V srednjih kategorijah so bili na zadnji blavnaski tekmi najboljši Luka Potočar (ŠPO Radovljica) pri kadetih in Petra Glušič (AK Ravne) pri kadetinjah, pri starejših dečkih oz. deklicah sta zmagala Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje) in Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica). Državni prvaki za sezono 2018 so postali Luka Potočar (ŠPO Radovljica) pri kadetih, Lučka Rakovec (ŠD Proteus) pri kadetinjah, Bine Meke (PS DPČ Šmartno) pri starejših dečkih in Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica) pri strejših deklicah.

Mlajše kategorije so se v balvanih pomerile v nedeljo dopoldne. V kategoriji mlajših dečkov je zmagal Jaka Jaki (DRPK), pri mlajših deklicah pa Sara Čopar (PK Laško). Pri cicibankah sta si prvo mesto delili Jennifer Buckley (DRPK) in Neža Zajc (PS Ascendo), pri cicibanih pa je bil najboljši Denis Trost (AK Slovenj Gradec). Državni prvaki v balvanih so postali Anej Koštomaj (ŠPO Celje) pri cicibanih, Neža Zajc (PS Ascendo) pri cicibankah, Tim Korošec (PK Škofja Loka) pri mlajših dečkih in Sara Čopar (PK Laško) pri mlajših deklicah.

Glavni del tekmovanj v težavnosti je bil sobotni finale članov in članic. Zmago si jepriplezala domačinka Mia Krampl (AO Kranj), Vita Lukan (ŠPO Radovljica) je bila druga, tretje mesto pa sta si razdelili Tjaša Kalan (AO Kranj) in Mina Markovič (ŠPK Plus). Dekleta so po nastopu povedala, da so utrujena in da že težko pričakujejo zaključek državnega prvenstva in zasluženega počitka. Pri članih je zelo blizu vrha prišel prvouvrščeni Milan Preskar (PK Kamnik), drugo mesto si je priplezal Anže Peharc (AO Kranj), tretje mesto pa Luka Potočar (ŠPO Radovljica). Tekmovalci so pohvalili smer, kjer so nekatere presenetili dolgi dinamični gibi. Med mladinci je bil najboljši Klemen Novak (AO Kranj), pri mladinkah pa že zgoraj omenjena zmagovalka v kategoriji članic. 

Zmagovlaci šeste tekme v težavnosti za srednje kategorije so Luka Potočar (ŠPORadovljica) pri kadetih, Lučka Rakovec (ŠD Proteus) pri kadetinjah, Bine Meke (PS DPČ Šmartno) v kategoriji starejših dečkov in Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica) pri starejših deklicah. Pri mlajših dečkih sta si zmago razdelila Jaka Jaki (DRPK) in Luka Jerman (PK Kamnik), pri mlajših deklicah Sara Čopar (PK Laško) in Eva Hren (ŠPO APD Koztjak Maribor), pri cicibanih Zal Vrban (ŠPO Celje) ter pri cicibankah Lana Gorič (ŠPO Celje).

 

Rezultati - Plezalni dnevi Kranja 2018

BALVANI - vse kategorije

TEŽAVNOST - vse kategorije

 

BALVANI - DRŽAVNO PRVENSTVO 2018

SKUPNI VRSTNI RED VSE KATEGORIJE 

 

FOTOGALERIJA - Plezalni dnevi Kranja 2018

 

Vir in fotografija: Plezalni dnevi Kranja 2018

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.