Druga postaja svetovnega pokala v Moskvi

Objavljeno: 12. April 2019 - 11:58
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Najboljši športni plezalci se že ogrevajo za nastop v hitrostnem plezanju.

Moskva gosti drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. Tokrat se bodo plezalci pomerili v balvanih in hitrosti. Prva tekma pred tednom dni v Meiringenu je prinesla nov uspeh Janji Garnbret, ki je sezono začela z zmago. V Rusijo je odpotovala devet članska slovenska ekipa. Poleg Janje bodo v ženski konkurenci tekmovale še Katja Kadič, Lučka Rakovec in Mia Krampl, v moški konkurenci pa se bodo za nove točke svetovnega pokala borili Jernej Kruder, Gregor Vezonik, Anže Peharc, Domen Škofic in Zan Lovenjak Sudar. Vse naše tekmovalke bodo štartale tudi v hitrosti, medtem ko se bodo pri moških v hitrosti pomerili le Kruder, Peharc in Škofic.

Tekma v hitrosti se s kvalifikacijami ob 13. uri začne že danes, finalni boji pa se bodo začeli ob 19. uri. V soboto bodo kvalifikacije v balvanih, polfinale in finale pa bo v nedeljo. Nedeljski program si boste lahko ogledali V ŽIVO na IFSC TV.

Tekmovalni program - svetovni pokal Moskva 2019 (1 ura pred SLO časom)

Petek, 12.4.2019
13.00 do 17.00 - kvalifikacije HITROST, moški in ženske
19.00 - finale HITROST

Sobota, 13.4.2019
8.30 do 13.30 - kvalifikacije BALVANI, ženske
15.00 do 21.00 - kvalifikacije BALVANI, moški

Nedelja, 14.4.2019
11.00 do 13.15 - polfinale BALVANI, moški in ženske (v živo na IFSC TV)
18.45 do 20.00 - finale BALVANI, ženske (v živo na IFSC TV)
20.00 do 21.15 - finale BALVANI, moški (v živo na IFSC TV)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.