Domen Škofic na svetovnem prvenstvu do 5. mesta

Objavljeno: 9. September 2018 - 20:47
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Medalja za naslov svetovnega prvaka okoli vratu domačina Jakoba Schuberta.

Danes je na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku padla druga končna odločitev. Moški so se merili v finalu težavnosti. Že po prvih plezalcih se je videlo, da čaka najboljše precej težko delo, saj so postavljavci poskrbeli za zelo zahtevno smer. Domen Škofic, ki je plezal kot zadnji, bi moral za zmago doseči višino 36+, kar pa se je izkazalo za prevelik zalogaj, saj je na koncu z doseženo višino 29+ zasedel 5. mesto. Največ v finalu sta pokazala novi svetovni prvak Jakob Schubert in Adam Ondra, ki je dosegel enako višino, vendar zaradi slabšega rezultata v polfinalu, zasedel 2. mesto. Na tretje mesto se je uvrstil Nemec Alexander Megos.

V današnjem polfinalu je od naših plezal še Luka Potočar in na svojem prvem članskem svetovnem prvenstvu zasedel končno 24. mesto.

Rezultati - finale težavnost MOŠKI>>>

V Innsbrucku sledi dan premora, nato pa se bodo tekmovalke in tekmovalci začeli meriti v kvalifikacijah balvanskega plezanja, s tekmovanjem pa bodo začeli tudi športniki v para plezanju.

Naslovna fotografija: IFSC TV

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.