Domen Škofic do tretje zmage, Mina Markovič druga!

Objavljeno: 21. Avgust 2016 - 10:01
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Kletterzentrum Imst

V Imstu odlični nastopi slovenskih športnih plezalcev.

Na avstrijskem Tirolskem se je včeraj pozno zvečer končala četrta tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. V finalu, kjer so postavljavci za razliko od prvih treh tekem pripravili tipične vzdržljivostne smeri, so eno najvidnejših vlog imeli slovenski predstavniki, saj smo imeli v ženski konkurenci kar tri tekmovalke in enega pri moških. Najboljši od naših je bil Domen Škofic, ki je še tretjič v sezoni stopil na najvišjo stopničko. Z enakim rezultatom, vendar nekoliko slabšim izkupičkom v polfinalu, je bil na drugem mestu Jakob Schubert, tretji pa je bil Gautier Supper. V ženski konkurenci so po treh zaporednih zmagah vsi pričakovali zmago Janje Garnbret, vendar je tokrat v finalni smeri na veselje domačega občinstva največ pokazal Magdalena Röck, druga je bila vedno boljša Mina Markovič, ki prihaja pred najpomembnejšim delom v vrhunsko formo. Na tretje mesto se je uvrstila Jain Kim. Janja Garnbret v finalni smeri tokrat ni bila tako prepričljiva kot na zadnjih tekmah in se je uvrstila na peto mesto, prvič letos pa se je v finale uvrstila Tjaša Kalan in si je priplezala sedmo mesto.

V Imstu je tekmovalo še pet članov slovenske reprezentance. V polfinalu sta plezala Rebeka Kamin, ki je dosegla 16. mesto in Urban Primožič, ki je dosegel končno 17. mesto. Po kvalifikacijah so s tekmovanjem končali Veronika Meke in Milan Preskar na 31. mestu ter Martin Bergant na 32. mestu.

Rezultati - svetovni pokal Imst 2016

  ŽENSKE (56 tekmovalk)     MOŠKI (66 tekmovalcev)  
1. Magadalena Röck (AVT) 56+ 1. Domen Škofic (SLO) 53+
2. Mina Markovič (SLO) 56 2. Jakob Schubert (AVT) 53+
3. Jain Kim (KOR) 56 3. Gautier Supper (FRA) 50
4. Anak Verhoeven (BEL) 54 4. Romain Desgranges (FRA) 49+
5.  Janja Garnbret (SLO) 50+ 5. Sebastian Halenke (NEM) 49+
6. Julia Chanourdie (FRA) 45+ 6. Stefano Ghisolfi (ITA) 45+
7. Tjaša Kalan (SLO) 45+ 7. Ramon Julian Puigblanque (ŠPA) 43+
8. Anne-Sophie Koller (AVT) 39 8. Hanwool Kim (KOR) 33
       
16. Rebeka Kamin (SLO)   17. Urban Primožič (SLO)  
31. Veronika Meke (SLO)   31. Milan Preskar (SLO)  
      32. Martin Bergant (SLO)  

Vsi rezultati - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati - MOŠKI>>>

Po štirih tekmah za svetovni pokal v težavnostnem plezanju je pri ženskah v vodstvu Janja Garnbret (351 točk), pred Magdaleno Röck (271) in Anak Verhoeven (255). Mina Markovič (149) je na šestem mestu. Pri moških je v vodstvu Domen Škofic (325), drugi je Jakob Schubert (232), tretji pa Sean McColl (208). Urban Primožič (124) je na desetem mestu.

Naslednja tekma za svetovni pokal bo že 26. in 27. avgusta in v Arcu. Po treh tednih premora se bodo najboljši plezalci in plezalke sveta zbrali na najpomembnejši tekmi sezone, svetovnem prvenstvu v Parizu, ki bo na sporedu od 14. do 18. septembra.

Naslovna fotografija: Kletterzentrum Imst

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.